Nincs idő a reggelivel molyolni? 3 perc alatt csuda finom zabkása készülhet
Ráadásul előző este

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a reggeleim finoman szólva is hektikusak. Nem vagyok egy hajnali pacsirta, akinek már hatkor kipattan a szeme, üdén, frissen és energikusan felugrik az ágyból, aztán elmegy futni egyet, reggelit készít a családnak, aztán összekészül, és indul a munkába. Én még akkor is azt mondanám, hogy visszaalszom öt percre, ha kiabálna a fél család, hogy ég a ház. Futásról meg főzésről meg pláne szó sem lehet.

Viszont reggelizni muszáj, különben összeesek az ebédig a munkában, de az ziher, hogy az értékes alvásidőmet nem fogom beáldozni arra, hogy rántottát, bundás kenyeret vagy urambocsá amerikai palacsintát, vagy hasonlót rittyentsek magamnak.

Elárulom, hogy a másnapi ebédemet is előző este rakom össze, hogy csak fel kelljen marni a dobozkámat a hűtőből, és indulhassak is. Innen jött az ötlet, hogy ugyanezt megtehetném a reggelivel is. De a szendvicsben összeszottyad a zöldség reggelre. A tükörtojás meg kiszárad. A palacsintát meg megeszi az éjszakai hűtőhadjáratot indító pasi. Nos így jött ez az ötlet.

Olyan reggeli kellett, ami teljesen jól elvan egy éjszakát a hűtőben – sőt, ami azt illeti, ez a recept még el is várja, hogy ennyi időn át magára hagyjuk a hidegben. Ráadásul egészséges, finom, és tényleg pár perc összeállítani. Hát mi mást kívánhatnánk még az élettől? Sokféle recept létezik, én így csinálom.

Zabkása, főzés nélkül

zabkasa-recept-nagy

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 marék Zabpehely (Aprószemű és nagy szemű is lehet vegyesen)
  • 1 bögre langyos tej
  • 1 evőkanál méz
  • 1 darab Banán (felszeletelve)
  • 2 evőkanál lenmag
  • ízlés szerint Szezonális gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Hatalmas recept következik: a tejjel, és a mézzel összekeverjük a zabpehellyel és a lenmaggal. A banánt karikákra vágjuk, és azt is hozzáadjuk az elegyhez. Ha sűrűbb zabkását szeretnénk kapni, akkor kicsit össze is törhetjük a keverőkanállal a banánt – úgy sokkal krémesebb lesz. Ezután szórjunk a tetejére bármilyen tetszőleges gyümölcsöt, akár mirelitet is. Mehet bele túró, joghurt, chia mag, asztalt gyümölcs, bármi, ami szem-szájnak ingere. Az enyémet csatos üvegben szoktam összekeverni, hogy a munkába menet ne folyjon ki a táskámban, de egy jók záródó befőttes üveg is megteszi.
Ezt is szeretjük