
Így dobd fel a paradicsomos tésztát: tejszíntől lesz izgalmas
A selymes paradicsomos tészta pillanatok alatt elkészül, kezdő konyhatündérek is sikerrel összedobhatják.
A paradicsomos tészta alapétel, amit felturbózott változatokban is kipróbálhatsz. Most mi is egy ilyen receptet ajánlunk, amelyben a paradicsom mellé cukkini és kétféle paprika is kerül.
Ha szeretnéd, akkor egy kis krémességet is csempészhetsz a fogásba, adhatsz hozzá mascarponét vagy ricottát.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A paprikákat is mossuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.
A paradicsomokat mossuk meg, ha szeretnénk, vágjuk félbe vagy hagyjuk egészben.
A cukkinit is tisztítsuk meg, daraboljuk fel tetszés szerint.
Egy magas falú edényben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a paprikákat, paradicsomot, cukkinit, fokhagymát, sót, borsot, kakukkfüvet, oregánót, pirítsuk 10-15 percig, közben gyakran kevergessük. Öntsük fel a paradicsompassatával, és főzzük még 8-12 percig.
Az elkészült ragut a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu