Frissítő, mexikói kukoricasaláta: jalapeñótól lesz tüzes
Akár szivárványsalátának is nevezhetnénk, annyira színes ez a fogás: a kukorica mellett bab, paradicsom, lila hagyma, avokádó és sok zöldfűszer is helyet kap.
A klasszikus uborkasalátánál kevés jobb kísérő létezik sültek és grillételek mellé, azonban ha a hagyományos változatot időnként lecserélnéd egy hasonlóan egyszerűre, akkor próbáld ki ezt a friss kaporral készülőt. Az alapja szintén a vékonyra szeletelt kígyóuborka, amihez érdemes zöldségszeletelőt használni. Ez a praktikus konyhai eszköz nemcsak meggyorsítja a folyamatot, de igazán vékony és mutatós szeleteket vághatsz vele.
A saláta különlegessége az apróra vágott friss kapor, amely igazi nyári hangulatú fogást varázsol az uborkás alapból. Fontos, hogy ecetből az enyhébb ízű fehérborecetet használd, vagy egy kevésbé tömény, maximum 10 százalékos változatot, különben könnyen elnyomja a többi hozzávaló ízét.
Egy nagyobb tálban keverjük össze az uborkát, a hagymát, az ecetet, a cukrot és a sót, és hagyjuk állni 15-20 percig.
Szórjuk rá a friss kaprot és a borsot, és kanalazzuk tálkákba.
Tipp: ha zavar, hogy az uborka sok levet enged, akkor a pihentetés után egy részért szűrd le.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu