Frissítő, mexikói kukoricasaláta: jalapeñótól lesz tüzes

Mexikoi-babos-kukoricasalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár szivárványsalátának is nevezhetnénk, annyira színes ez a fogás: a kukorica mellett bab, paradicsom, lila hagyma, avokádó és sok zöldfűszer is helyet kap.

Ha egy könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis tartalmas és egészséges köret a célod, akkor ezzel a salátával nem foghatsz mellé. Olyan teljes értékű növényi hozzávalókból áll, mint a fehérbab, a kukorica, az avokádó és a koktélparadicsom, mindezeket pedig lila hagyma, tüzes jalapeño paprika és rengeteg friss lime-lé teszi ellenállhatatlanná.

A receptben konzerves kukoricát használtam, de kukoricaszezonban válaszd bátran a frisset, és grillezd meg, hiszen azáltal egy újabb füstös aromával gazdagodik a salátád. A megadott mennyiségek főételként 4 főre, köretként 6-8 főre elegendők.

Mexikói babos kukoricasaláta

Mexikoi-babos-kukoricasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej lila hagyma vékonyra szeletelve
  • 2 db jalapeño paprika vékonyra szeletelve
  • 80 ml friss lime-lé + 1 egész lime leve
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 300 g konzerves kukorica leszűrve
  • 300 g koktélparadicsom felekbe vágva
  • 300 g konzerves fehérbab leszűrve
  • 2 db érett avokádó felkockázva
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a felszeletelt hagymát, a jalapeñót, a 80 ml lime-levet és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, majd minimum 20 percig (de maradhat 1 óráig is) hagyjuk, hogy a hagyma és a paprika megpuhuljon a páctól.

Ha letelt az idő, adjuk a hagymás keverékhez az összes többi hozzávalót, locsoljuk rá a másik lime levét is, és szórjuk meg bazsalikommal. Igény szerint sózzuk.

Tipp: mivel az avokádó könnyen megbarnul, csak közvetlenül fogyasztás előtt vágjuk fel és keverjük a salátához.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük