Fűszeres koreai uborkasaláta: bármilyen sültet feldob az izgalmas köret
Érdemes kipróbálni az uborkasaláta ázsiai verzióját, pillanatok alatt kész, és nagyon finom és izgalmas, csak szeretni lehet.
Kevés jobb dolog létezik a mamaféle tejfölös uborkasalátánál, nálunk a vasárnapi ebédek kötelező résztvevője volt az asztalon, ecetesen-cukrosan, ahogyan azt kell. Pörköltek, raguk, de rántott hús mellé is tökéletes, mindent feldob, és jól behűtve különösen jólesik nyáron.
Az alaprecept nagyon egyszerű, és könnyedén ízlésre szabható, a cukrot és az ecetet a saját szájízed szerint adagolhatod. Fontos, hogy ecetből ne a maró 20%-ossal, maximum 10%-ossal dolgozz, de a még finomabb eredményért akár fehérborecetet is használhatsz.
Ha a nagy melegben félsz, hogy megromlik a saláta, a tejfölt csak tálalás előtt keverd vele össze.
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd gyaluljuk le. Sózzuk meg, majd hagyjuk állni kb. 20 percet.
Közben keverjük össze az ecetet és a cukrot.
Ha az uborka levet eresztett, öntsük rá a cukros-ecetes öntetet. (Így nincs szükség vízre.) Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a tejfölt is, keverjük össze.
Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors