
Könnyed, frissítő citromos tészta: pár hozzávalós ebéd

Igazi nyári fogás az olasz citromos tészta, üde, nem terheli meg a gyomrodat, és csak szeretni lehet.
Ha nyáron nem kívánod a nehéz ételeket és a húsos ragukat, próbáld ki ezt a könnyed tésztát, amelyben a citrom friss és fanyar zamata dominál. Az olasz recept, a pasta al limone többféleképpen készülhet, hivatalosan csak a főzővízzel krémesítik, de tejszínnel keverve még selymesebb és szószosabb lesz.
A citrom mellett a parmezán a másik főszereplő, illetve a már emlegetett főzővíz, ebből mindenképp tegyél félre. Vigyázz, mivel a víz is sós és a parmezán is elég karakteres, lehet, nem lesz szükség több só hozzáadására.
-
2023-07-22 11:08:01
-
2021-08-16 08:52:02
-
2021-02-27 11:06:01
Olasz citromos tészta

Hozzávalók 2 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 160 ml zsíros tejszín
- 1 db biocitrom
- 60 g parmezán
- 250 g spagetti
- ízlés szerint só, bors
- opcionális chilipehely
Elkészítés:
Forraljunk egy lábasban sós vizet. Amikor forr, adjuk hozzá a tésztát. A csomagoláson írt idő előtt 2 perccel szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.
Közben a parmezánt és a citrom héját reszeljük le. A citrom levét facsarjuk ki. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra.
Az olajat és a vajat tegyük egy serpenyőbe, amikor a vaj elolvadt, dobjuk rá a fokhagymát. 1 perc után öntsük fel a tejszínnel, majd keverjük bele a citromhéjat is.
Amikor gyöngyözik, forgassuk bele a tésztát, majd adjunk hozzá 60 ml főzővizet és a parmezán felét. Mikor a sajt elolvadt, adjunk hozzá 2 ek. citromlevet és a maradék parmezánt. Ha szeretnénk, még főzővízzel hígíthatjuk. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!