A legjobb olasz salátaöntet: üde, pikáns és tele van ízekkel

14
Nyomtatás
Olasz-salataontet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel az olasz salátaöntettel a legfinomabb fogásokat varázsolhatod az asztalra: citrusosan üde, és tele van mediterrán fűszerekkel!

Ha egy könnyed, ráadásul gyorsan készülő salátaöntetet keresel, akkor ezzel az olaszos változattal biztosra mehetsz. Az alapja olívaolaj, fehérborecet és citromlé, és ezt egészítik ki a fűszerek, amelyek igazi mediterrán életérzést varázsolnak a konyhádba.

Elsősorban friss salátákhoz érdemes felhasználni, de szuper kiegészítője lehet sült zöldségeknek, esetleg bulgur- vagy quinoasalátának. Ráadásul hűtőben tárolva több napig eláll, így egyszerre nagyobb adagot is érdemes előre elkészítened.

Olasz salátaöntet

Olasz-salataontet-c

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 ek. olívaolaj
  • 3 ek. friss citromlé
  • 3 ek. fehérborecet
  • 1.5 ek. juharszirup (vagy méz)
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1.5 tk. szárított oregánó
  • 1.5 tk. szárított kakukkfű
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálkában alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd néhány percig hagyjuk pihenni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon