Tartalmas olasz zöldségleves: a minestrone sűrű és nagyon finom
Az olasz zöldségleves egy igazi tartalmas egytálétel: a sok zöldség mellett tészta is helyet kap benne, pirítóssal fogyasztva nem szükséges mellé a második.
Ez a laktató, zöldségekben gazdag leves szinte simogatja a lelket. Tele van répával, zellerrel és hagymával, ami lágyan öleli körül a főtt tortellinit, amit hússal és zöldségekkel is megtölthetsz.
Az elkészítése egyszerű, hozzávalói szabadon variálhatók – a jóízlés határain belül –, és biztos, hogy az egész család odáig lesz érte. Ha alig fél óra alatt szeretnél egy kiadós levest főzni, úgy ez az olasz étel a legjobb választás lesz.
A zöldségeket mossuk meg, illetve tisztítsuk meg. A vöröshagymát, a répát és a zellert vágjuk apróra. A karfiolt szedjük rózsákra (darabokra).
Melegítsünk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, a sárgarépákat és a zellert, majd pároljuk őket kb. 4 percig, közepes lángon.
Ezután préseljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a chilipelyhet, a rozmaringot és a babérleveleket, majd ezt is főzzük együtt pár percig, amíg illatozni nem kezd.
Ekkor adjuk hozzá a karfiolrózsákat, a paradicsomot, a zöldségalaplevet, a sót, és egy kis frissen őrölt fekete borssal is ízesítsük. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot és főzzük további 10 percig.
Adjuk hozzá a zöldbabot is, és addig főzzük, amíg megpuhul. Ezután adjuk hozzá a kelkáposztaleveleket, és pár percig fonnyasszuk a fazékban.
Végül tegyük bele a tortellinit is, és főzzük további 3-5 percig, amíg ez is megfő.
A kész levest tálaljuk reszelt parmezánnal vagy néhány csepp olívaolajjal.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu