Olasz zöldségleves gazdagon: tortellini a levesbetét

13
Nyomtatás
olasz-husleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az olasz leves különlegessége, hogy a levesbetétet a tortellini alkotja benne. A töltött tészta hazájából érkező receptet pedig pofonegyszerű elkészíteni.

Ez a laktató, zöldségekben gazdag leves szinte simogatja a lelket. Tele van répával, zellerrel és hagymával, ami lágyan öleli körül a főtt tortellinit, amit hússal és zöldségekkel is megtölthetsz. 

Az elkészítése egyszerű, hozzávalói szabadon variálhatók – a jóízlés határain belül –, és biztos, hogy az egész család odáig lesz érte. Ha alig fél óra alatt szeretnél egy kiadós levest főzni, úgy ez az olasz étel a legjobb választás lesz.

Olasz zöldségleves

olasz-husleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kk. chilipehely
  • 0.5 tk. rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 1 l zöldségalaplé
  • 400 g paradicsomkonzerv (kockázott)
  • 1 db karfiol
  • 130 g zöldbab
  • 100 g kelkáposzta
  • 1 tk.
  • 300 g tortellini
  • 4 ek. parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk meg, illetve tisztítsuk meg. A vöröshagymát, a répát és a zellert vágjuk apróra. A karfiolt szedjük rózsákra (darabokra).

Melegítsünk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, a sárgarépákat és a zellert, majd pároljuk őket kb. 4 percig, közepes lángon.

Ezután préseljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a chilipelyhet, a rozmaringot és a babérleveleket, majd ezt is főzzük együtt pár percig, amíg illatozni nem kezd.

Ekkor adjuk hozzá a karfiolrózsákat, a paradicsomot, a zöldségalaplevet, a sót, és egy kis frissen őrölt fekete borssal is ízesítsük. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot és főzzük további 10 percig.

Adjuk hozzá a zöldbabot is, és addig főzzük, amíg megpuhul. Ezután adjuk hozzá a kelkáposztaleveleket, és pár percig fonnyasszuk a fazékban.

Végül tegyük bele a tortellinit is, és főzzük további 3-5 percig, amíg ez is megfő.

A kész levest tálaljuk reszelt parmezánnal vagy néhány csepp olívaolajjal.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon