Villámgyors zöldséges gnocchi: könnyű, mégis laktató
Nem kell sokáig mellette állni, mégis tartalmas ebéd készülhet az olaszok krumpligombócából, vagyis gnocchiból és friss zöldségekből.
Ha a téli nehéz, húsos ételek helyett valami könnyedebbet választanál, a különféle zöldséges tészták mindig kapóra jönnek. Az olaszok egyik kevence a gnocchi, amelyből nem nagy kihívás ínycsiklandó ebédet összedobni. A mi nudlinkhoz hasonlóan krumpliból és lisztből készül.
Egyáltalán nem bonyolult a tésztát otthon elkészíteni. Ha azonban gyorsan és egyszerűen szeretnéd letudni a főzést, a bolti is tökéletes választás.
A spenótos, paradicsomos változatok mellett a gnocchit friss zöldségekkel is gazdagíthatod. Tálaláskor pedig még parmezánnal is megszórhatod.
Gyors zöldséges gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gnocchi
- 20 dkg gomba
- 1 kis db cukkini
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
Forraljunk vizet egy nagy lábosban.
A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel ízlés szerint.
Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb edényben, és adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, majd pirítsuk addig, amíg illatos lesz, kb. 1 percig. Adjuk hozzá a répát, a cukkinit, és pirítsuk kevergetve két-három percig. Tegyük hozzá a gombát is, és süssük a zöldségeket addig, amíg elkezdenek pirulni.
Dobjuk a gnocchit a forrásban lévő vízhez, adjunk hozzá kevés sót, és főzzük a csomagoláson található ideig. A boltban vásárolt tésztáknak eltérő lehet a főzési idejük.
Ha a gnocchik megfőttek, szűrjük le, majd adjuk a pirított zöldségekhez. Óvatosan forgassuk össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, adjunk hozzá extra olívaolajat, és szórjuk meg választott zöldfűszerekkel.
-
2024-04-07 08:36:02
-
2024-03-09 10:16:01
-
2024-01-27 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!