Villámgyors zöldséges gnocchi: könnyű, mégis laktató

zoldseges-gnocchi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem kell sokáig mellette állni, mégis tartalmas ebéd készülhet az olaszok krumpligombócából, vagyis gnocchiból és friss zöldségekből.

Ha a téli nehéz, húsos ételek helyett valami könnyedebbet választanál, a különféle zöldséges tészták mindig kapóra jönnek. Az olaszok egyik kevence a gnocchi, amelyből nem nagy kihívás ínycsiklandó ebédet összedobni. A mi nudlinkhoz hasonlóan krumpliból és lisztből készül.

Egyáltalán nem bonyolult a tésztát otthon elkészíteni. Ha azonban gyorsan és egyszerűen szeretnéd letudni a főzést, a bolti is tökéletes választás.

A spenótos, paradicsomos változatok mellett a gnocchit friss zöldségekkel is gazdagíthatod. Tálaláskor pedig még parmezánnal is megszórhatod. 

Gyors zöldséges gnocchi

zoldseges-gnocchi-receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gnocchi
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk vizet egy nagy lábosban. 

A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel ízlés szerint.

Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb edényben, és adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, majd pirítsuk addig, amíg illatos lesz, kb. 1 percig. Adjuk hozzá a répát, a cukkinit, és pirítsuk kevergetve két-három percig. Tegyük hozzá a gombát is, és süssük a zöldségeket addig, amíg elkezdenek pirulni.

Dobjuk a gnocchit a forrásban lévő vízhez, adjunk hozzá kevés sót, és főzzük a csomagoláson található ideig. A boltban vásárolt tésztáknak eltérő lehet a főzési idejük.

Ha a gnocchik megfőttek, szűrjük le, majd adjuk a pirított zöldségekhez. Óvatosan forgassuk össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, adjunk hozzá extra olívaolajat, és szórjuk meg választott zöldfűszerekkel. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük