Tartalmas olasz zöldségleves: a minestrone sűrű és nagyon finom
Az olasz zöldségleves egy igazi tartalmas egytálétel: a sok zöldség mellett tészta is helyet kap benne, pirítóssal fogyasztva nem szükséges mellé a második.
Ez a tartalmas leves garantáltan átmelegít még a leghűvösebb napokon is: sokféle zöldség kerül bele, és a tészta miatt annyira sűrű, hogy akár főzeléknek vagy egytálételnek is nevezhetnénk. Nagyon tápláló, így akár önmagában is megállja a helyét, de ha pirítóssal kínálod, akkor biztosan a legfalánkabbak is jóllaknak vele.
A hozzávalók terén engedd szabadjára a képzeletedet: szinte bármilyen zöldséget belerakhatsz, és ugyanígy a tésztát is tetszés szerint variálhatod. Ha pedig mégis hiányolnád a másodikat, akkor készíts mellé valamilyen egyszerű desszertet: egy palacsintával vagy egy gyorsan összedobható zabkeksszel garantáltan nem fogsz mellé.
Zöldséges minestrone
Hozzávalók 6 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 szál sárgarépa felkarikázva
- 3 szál szárzeller szeletelve
- 1 tk só
- 1 csipet bors
- 1 db konzerves paradicsom (kb. 700 g)
- 1 db fehérbabkonzerv (kb. 400 g)
- 1 l zöldségalaplé
- 2 db babérlevél
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított kakukkfű
- 150 g száraztészta (kis darabos)
- 1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1 csipet chilipehely (opcionális)
Elkészítés:
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olívaolajjal, és dinszteljük benne 7-8 percig a hagymát, a fokhagymát, a répát és a zellerszárat.
Adjuk hozzá a paradicsomot, a babot, az alaplevet, a sót és a száraz fűszereket, és 15-20 percig főzzük. Keverjük hozzá a tésztát és a brokkolit is, és főzzük további 10 percig, amíg a tészta teljesen megpuhul.
Kapcsoljuk le a tüzet, majd keverjük bele a friss petrezselymet és a chilit (ha használunk).
-
2024-04-11 07:32:01
-
2024-03-23 07:50:02
-
2024-03-15 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!