Tartalmas olasz zöldségleves: a minestrone sűrű és nagyon finom

Minestrone-leves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olasz zöldségleves egy igazi tartalmas egytálétel: a sok zöldség mellett tészta is helyet kap benne, pirítóssal fogyasztva nem szükséges mellé a második.

Ez a tartalmas leves garantáltan átmelegít még a leghűvösebb napokon is: sokféle zöldség kerül bele, és a tészta miatt annyira sűrű, hogy akár főzeléknek vagy egytálételnek is nevezhetnénk. Nagyon tápláló, így akár önmagában is megállja a helyét, de ha pirítóssal kínálod, akkor biztosan a legfalánkabbak is jóllaknak vele.

A hozzávalók terén engedd szabadjára a képzeletedet: szinte bármilyen zöldséget belerakhatsz, és ugyanígy a tésztát is tetszés szerint variálhatod. Ha pedig mégis hiányolnád a másodikat, akkor készíts mellé valamilyen egyszerű desszertet: egy palacsintával vagy egy gyorsan összedobható zabkeksszel garantáltan nem fogsz mellé.

Zöldséges minestrone

Minestrone-leves-c

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 szál sárgarépa felkarikázva
  • 3 szál szárzeller szeletelve
  • 1 tk
  • 1 csipet bors
  • 1 db konzerves paradicsom (kb. 700 g)
  • 1 db fehérbabkonzerv (kb. 400 g)
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 150 g száraztészta (kis darabos)
  • 1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 csipet chilipehely (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olívaolajjal, és dinszteljük benne 7-8 percig a hagymát, a fokhagymát, a répát és a zellerszárat.

Adjuk hozzá a paradicsomot, a babot, az alaplevet, a sót és a száraz fűszereket, és 15-20 percig főzzük. Keverjük hozzá a tésztát és a brokkolit is, és főzzük további 10 percig, amíg a tészta teljesen megpuhul.

Kapcsoljuk le a tüzet, majd keverjük bele a friss petrezselymet és a chilit (ha használunk).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük