Majonézes-sonkás saláta a húsvéti asztalra: sok zöldségtől lesz laktató

oscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az Olivier-saláta nagyon hasonlít a franciasalátára, a különbség csak annyi, hogy az egyikben hústerméknek is jut hely.

A gazdag, ízletes hideg saláta alkotójáról, Lucien Olivier francia–belga séfről kapta a nevét. A finomság több változatban is elkészíthető, ízlés szerint alakítható. Összetételét tekintve hasonlít a franciasalátára, a különbség annyi, hogy az Olivierbe sonka is kerül, és szakácsa válogatja, mi mindennel dúsítják még. 

Az Olivier-saláta eredetileg fekete kaviárral, kapribogyóval, fácánhússal, főtt burgonyával és savanyú uborkával készült. Az ünnepi finomság alkotóelemeivel érdemes játszani, húsvét alkalmából sonkát tegyél bele, és ha szeretnéd, főtt tojást is csempészhetsz a salátába.

Olivier-saláta

osct

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 darab krumpli
  • 2 darab sárgarépa
  • 150 g borsó
  • 150 g kukorica
  • 30 dkg sonka
  • 6 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a sárgarépát tisztítsuk meg, majd bő, sós vízben főzzük puhára, utána szűrjük le és hűtsük ki.

A mirelit borsót forrásban lévő vízben, 5-8 perc alatt főzzük puhára.

A főtt krumplit és sárgarépát kockázzuk össze, tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a borsót, lecsepegtetett kukoricát és a sonkát apróra kockázva.

A majonézt és a tejfölt keverjük össze, fűszerezzük sóval és borssal, majd forgassuk egybe a zöldséges, sonkás keverékkel.

Az Olivier-salátát tálalásig tartsuk hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük