Egy omlett, ami olyan levegős, mint egy felhő: így készül a habos változat

Nyomtatás
omlett szuflé cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Csak öt perccel több idő elkészíteni, mint a hagyományos omlettet, de egy egészen másik szintre emeli az élményt.

A trükk borzasztóan egyszerű, nem is értem, hogyan lehetséges, hogy még sosem próbáltam, pedig nagyon szeretek kísérletezni. A tojás a legjobb alap, bármelyik elkészítési módot is választja az ember - másodpercek is óriási különbséget tehetnek, de a hőmérséklet, vagy mint most, a tojás szétválasztása is teljesen új eredményhez vezethet. 

Itt annyi a változás egy sima omletthez képest, hogy habbá verjük a tojásfehérjét, így keverjük a sárgájához. Éppen úgy, mintha piskótát készítenénk. Ettől az omlettbe óriási levegőbuborékok kerülnek, felhős, habos lesz az állaga. Mi csak sajtot szórtunk bele, de ugyanúgy lehet cifrázni bármivel, amivel szeretnénk, mint a sima omlettet: sonkával, aszalt paradicsommal, gombával, kolbásszal, paprikával.

Omlett szuflé

omlett szuflé

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 darab tojás
  • 1 csipet
  • 1 kiskanál vaj
  • reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval félig felverjük - tehát nem teljesen szilárdra, éppen csak habosra. A habot egy lapát vagy spatula segítségével a szintén alaposan elkevert sárgákhoz forgatjuk. 

Egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a keveréket, elegyengetjük. Addig sütjük, míg alul egészen meg nem sül, aranybarna nem lesz. Ekkor megszórjuk reszelt sajttal és az egyik felét a másikra hajtjuk, majd egy tányérra csúsztatjuk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon