Omlós, kínai szezámmagos csirkemell: eteti magát, olyan finom

6
Nyomtatás
Omlós, szezámmagos csirke cov2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus rántott hús helyett próbáld ki ezt az intenzív fűszerezésű, szezámmagos, omlós csirkét, amelyből nem lehet eleget sütni.

A kínai szezámmagos csirkéről neked is az ázsiai büfékben kapható finomság jut az eszedbe, ahol a ropogósra sült hús mézes, szezámmagos szószba forgatva kerül a tányérra? Én most ezt a receptet dolgoztam kicsit át, sokkal egyszerűbbre szabtam.

Az én szezámmagos csirkémben a jó öreg kínai omlós csirkereceptemet kaptam elő és újítottam rajta. Itt a sörtésztához hasonló bundába kerül a szezámmag és a fűszerek, ebben sül készre a hús. A húst érdemes vékonyra szeletelni és klopfolni, mert így gyorsabban megsül. Ha nem találod elég izgalmasnak a bundát (hidd el, az), akkor 1-2 evőkanál chiliszósszal is megbolondíthatod.

Omlós, szezámmagos csirke

Omlós, szezámmagos csirke ct1

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 2 darab tojás
  • hideg víz szükség szerint
  • olaj a sütéshez szükség szerint

Elkészítés:

A húst szeleteljük vékonyra, ha szükséges, klopfoljuk ki.

A lisztet mérjük keverőtálba és keverjük hozzá a sót, borsot, chilipelyhet, fokhagyma-granulátumot, Cayenne-borsot, szódabikarbónát, étkezési keményítőt, szezámmagot, tojást és a hideg vizet. A vizet fokozatosan adagoljuk, annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy a massza palacsintasűrűségű legyen.

A hússzeleteket mártsuk a masszába, majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon