Ropogós, fűszeres röszti egyben sütve: sütőben, olaj nélkül készül

orcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lapcsánka, tócsni, röszti, a sok néven elhíresült krumplis finomságot nem csak serpenyőben lehet pirosra sütni, sütőbe tolva is isteni lesz.

A régi kedvenc sülhet vastagabban vagy egészen vékonyra lapítva, reszelheted nagy lyukú reszelőn vagy kicsin, a fűszerezése is ízlésre szabható, de még feltétet is pakolhatsz rá, ha úgy tetszik.

Néha a hagyományos recepteken is érdemes csavarni egyet, persze lehet, ami nálam újdonság, az másnál megszokott. Amikor utoljára rösztit készítettem, akkor az egyik felét sütőben sütöttem, a lehető legvékonyabbra lapítottam. A kisült massza tetejére tejföl, lilahagyma és feta sajt került, de te tehetsz rá mást is. A sütőben sült röszti ugyanolyan finom, mint a serpenyős változat, nem szárad ki, szaftos, ráadásul nem lesz olyan olajos. A fűszerek terén érdemes kísérletezni, ha szeretnéd, keverj a masszába füstölt paprikát vagy majorannát, a krumplis massza jól bírja az ízesítést.

Óriás röszti feta sajttal

orct

Hozzávalók 4 személyre

Röszti:

  • 10 darab közepes méretű krumpli
  • 2 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál fokhagymagranulátum
  • 4 evőkanál liszt (amennyi szükséges)
  • olaj szükség szerint

Feltét:

  • 2 darab lilahagyma
  • 8 dekagramm feta felkockázva
  • tejföl ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát reszeljük le, majd facsarjuk ki belőle a felesleges nedvességet.

A reszelt krumplihoz adjuk hozzá a fűszereket, a tojást, majd a lisztet is kezdjük el hozzáadni, nagyjából 4-5 evőkanállal, annyit, amennyi a lágy, kanalazható massza eléréséhez szükséges.

A krumplis masszát serpenyőben, kevés olajon is megsüthetjük, vagy toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-40 percre, amíg szép aranybarna lesz.

Ha sütőben sütjük, használhatunk tortakarikát a massza formázásához, egyszerűen csak kanalazzuk a gyűrű belsejébe, lapítsuk ki kanállal és már süthetjük is, persze kisebb adagokban is meg lehet sütni a rösztit. Nagyjából 4 darab lesz belőle attól függően, milyen vékonyra készítjük.

Lilahagymával, tejföllel és feta sajttal kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük