![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ropogós, fűszeres röszti egyben sütve: sütőben, olaj nélkül készül
![orcover](https://kep.index.hu/1/0/3995/39956/399563/39956315_3048853_9b84fc93ea86700442868f2b3b282ff9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Lapcsánka, tócsni, röszti, a sok néven elhíresült krumplis finomságot nem csak serpenyőben lehet pirosra sütni, sütőbe tolva is isteni lesz.
A régi kedvenc sülhet vastagabban vagy egészen vékonyra lapítva, reszelheted nagy lyukú reszelőn vagy kicsin, a fűszerezése is ízlésre szabható, de még feltétet is pakolhatsz rá, ha úgy tetszik.
Néha a hagyományos recepteken is érdemes csavarni egyet, persze lehet, ami nálam újdonság, az másnál megszokott. Amikor utoljára rösztit készítettem, akkor az egyik felét sütőben sütöttem, a lehető legvékonyabbra lapítottam. A kisült massza tetejére tejföl, lilahagyma és feta sajt került, de te tehetsz rá mást is. A sütőben sült röszti ugyanolyan finom, mint a serpenyős változat, nem szárad ki, szaftos, ráadásul nem lesz olyan olajos. A fűszerek terén érdemes kísérletezni, ha szeretnéd, keverj a masszába füstölt paprikát vagy majorannát, a krumplis massza jól bírja az ízesítést.
Óriás röszti feta sajttal
![orct](https://kep.index.hu/1/0/3995/39956/399563/39956353_d9ef2aac0b938531d570db3187fb2cfd_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Röszti:
- 10 darab közepes méretű krumpli
- 2 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál fokhagymagranulátum
- 4 evőkanál liszt (amennyi szükséges)
- olaj szükség szerint
Feltét:
- 2 darab lilahagyma
- 8 dekagramm feta felkockázva
- tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát reszeljük le, majd facsarjuk ki belőle a felesleges nedvességet.
A reszelt krumplihoz adjuk hozzá a fűszereket, a tojást, majd a lisztet is kezdjük el hozzáadni, nagyjából 4-5 evőkanállal, annyit, amennyi a lágy, kanalazható massza eléréséhez szükséges.
A krumplis masszát serpenyőben, kevés olajon is megsüthetjük, vagy toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-40 percre, amíg szép aranybarna lesz.
Ha sütőben sütjük, használhatunk tortakarikát a massza formázásához, egyszerűen csak kanalazzuk a gyűrű belsejébe, lapítsuk ki kanállal és már süthetjük is, persze kisebb adagokban is meg lehet sütni a rösztit. Nagyjából 4 darab lesz belőle attól függően, milyen vékonyra készítjük.
Lilahagymával, tejföllel és feta sajttal kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!