Villámgyors almás táska leveles tésztából: kezdők is elkészíthetik
Pillanatok alatt, alig valamiből készül a fahéjas, almás táska, tökéletes desszert az őszi, hűvösebb napokra.
Az alma egy olyan sokoldalú gyümölcs, hogy lassan már gömbnek is nevezhetnénk. Rengetegféle desszertet megihletett már, és most a sort egy orosz almatortával folytatjuk. Ezt a pihe-puha tésztájú sütit könnyű elkészíteni, és csupán néhány hozzávalót igényel.
Alma, tojás, cukor, liszt, sütőpor és vaníliakivonat kerül a kevert tésztás sütibe, így megalkotva egy remek, utolsó pillanatos desszertet.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát olajozzunk ki és az alját béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat üssük bele egy keverőtálba, majd nagy sebességgel, 1 percen keresztül verjük, amíg habos nem lesz. Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, és további 8-10 percig verjük a habverővel.
Ezután hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki őket, majd vágjuk negyedekbe, és kockázzuk fel kb. fél cm-es darabokra.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Ezt a keveréket végül szitáljuk bele 3 lépésben a felvert, tojásos masszába.
Ha már szép, homogén és csomómentes a massza, hagyjuk abba a keverést, és óvatosan adjuk hozzá egy spatula segítségével a vaníliakivonatot.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott alma háromnegyed részét. Forgassuk bele a tésztába, majd az egészet kanalazzuk bele az előkészített sütőformába.
A maradék almát oszlassuk el a tészta tetején.
A sütit süssük meg előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt, vagy amikorra a torta teteje szép, aranybarna színt kap.
Az elkészült süteményt vegyük ki a sütőből, pihentessük kb. 15 percig, majd vegyük ki a sütőformából is, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
Ekkor szeleteljük fel, majd ízlés szerint hintsük meg porcukorral, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu