Őszi Coleslaw-saláta, mert ilyenkor még az ételünk is színpompás
Lilakáposzta, vörösáfonya
1
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Édes, quinoával töltött sütőtök: aszalt gyümölcsökkel készül
Bajor szalvétagombóc: ízletes köret néhány hozzávalóból
Sűrű, krémes karfiolleves: sütőben sült zöldség fő a fűszeres lébe
Mennyei krumplipalacsinta füstölt lazaccal: hűs tejföllel kínáld
Melengető őszi desszertek egy helyen: ezeket süsd meg a szezonban
Az ősz olyan évszak, amikor minden levél és termés virággá változik, annyira gyönyörűek a fények és színpompás a természet. Ennek megfelelően a tányérunkra is csodás színű dolgok kerülhetnek. Hagyjuk a fehér káposztát, készítsünk Coleslaw-salátát őszi színekből és ízekből!
Nyáron már bemutattuk az amerikai káposztasalátának az alapverzióját. Ez egy kicsit sápadt, egy kicsit uncsi, de elég finom és tápláló ahhoz, hogy ne legyen rá panasz, az ipari mennyiségű káposzta és répa pedig úgyis mindent elvisz.
Most egy színpompás, őszi változatot mutatunk. Ehhez sem kell sok minden, csak főleg fantázia. A fehér káposztát lilára cseréltük, a sárgarépát megtartottuk (elég színes, maradhat), és került bele - ősz lévén - egy kis dió, és vörösáfonya. Meg a színharmónia kedvéért egy kis petrezselyemzöld.
Ez már így egy remek salátaalap, az ízek összhangját pedig a majonéz fogja egybehozni, ami ezt az egészet bevonja. Remek saláta, minden ételt feldob, még a legunalmasabb sült húsokat is.
Őszi Coleslaw-saláta
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 fej lilakáposzta
- 2 darab sárgarépa
- 2 marék dió
- 2 marék aszalt vörösáfonya
- 6 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál fehérborecet
- 2 teáskanál cukor
- 1 ízlés szerint só&bors
- 1 csomag petrezselyemzöld
Elkészítés:
A káposztát és a répát apróra vágjuk vagy reszeljük, de még inkább átküldjük a kutteren. Hozzákeverjük a diót és a vörösáfonyát.
Összeállítjuk az öntetet: a majonézbe belekeverjük a borecetet, a cukrot, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a salátára.
Alaposan összekeverjük, ha van időnk, hagyjuk összeérni, ha nincs, tálaljuk.
A petrezselyemzöldet csak tálaláskor adjuk hozzá, hogy zöld maradjon, ne pedig öntetes.
Összeállítjuk az öntetet: a majonézbe belekeverjük a borecetet, a cukrot, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a salátára.
Alaposan összekeverjük, ha van időnk, hagyjuk összeérni, ha nincs, tálaljuk.
A petrezselyemzöldet csak tálaláskor adjuk hozzá, hogy zöld maradjon, ne pedig öntetes.
Fotó: Shutterstock
Címkék: