Krémes, padlizsános-paradicsomos farfalle: turmixgépben készül a szósz

4
Nyomtatás
padlizsanos-paradicsomos-farfalle
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy gyors, mégis különleges tésztaételt keresel, akkor a padlizsános-paradicsomos farfalle tökéletes választás! Nemcsak könnyű és egészséges, hanem a mediterrán konyha legjobb ízeit hozza el az asztalodra.

A sült padlizsán füstös aromája, a lédús koktélparadicsom természetes édessége és a bazsalikom frissessége remek harmóniát alkot ebben a csodás receptben.

A parmezán pedig nemcsak az étel ízét emeli ki, hanem selymessé teszi a szószt is. Önmagában is megállja a helyét, de mini mozzarellával, balzsamecettel, friss bazsalikommal és sült padlizsánkarikával tálalva lesz igazán mennyei!

Padlizsános-paradicsomos farfalle

padlizsanos-paradicsomos-farfalle

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 400 g farfalle
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 0.5 ek. olívaolaj
  • bors
  • 1 db padlizsán
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 dl főzővíz
  • 50 g parmezán

A díszítéshez:

  • 50 g mozzarellagolyó
  • 1 tk. balzsamecet
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztának forraljunk fel egy nagy lábasban sós vizet, és a tasakon írtak szerint főzzük puhára, majd szűrjük le, de tegyünk félre a főzővizéből 2 decit.

A lila hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel cikkelyekre. A koktélparadicsomokat mossuk meg és vágjuk mindet félbe.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a lila hagymát, pirítsuk 2-3 percig, majd adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomot. Fűszerezzük sóval és borssal, majd addig pirítsuk, amíg elkezdenek fonnyadni.

A padlizsánt mossuk meg és vágjuk fel karikákra. A felét adjuk hozzá a paradicsomhoz és pároljuk puhára. A paradicsomos raguhoz adjunk hozzá egy evőkanál paradicsompürét és keverjük el. Húzzuk le a tűzről.

Ha kellően megpuhultak a zöldségek, helyezzük egy turmixgépbe a friss bazsalikommal együtt, pürésítsük le.

Közben készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, tegyünk bele sütőpapírt, majd a padlizsán másik felét szépen oszlassuk el benne. 180 fokra előmelegített sütőben süssük puhára. Ha elkészült, vegyük ki hűlni.

A lepürésített zöldséges szószt öntsük vissza a serpenyőbe, keverjük össze a főzővízzel, végül reszeljük bele a parmezán sajtot. Lassú tűzön főzzük addig, amíg elolvad a sajt. Az elkészült szószhoz adjuk hozzá a tésztát, keverjük egybe.

Tálaljuk a sütőben sült padlizsánkarikákkal, mini mozzarellával és friss bazsalikommal, illetve feldobhatjuk még pár csepp balzsamecettel is.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon