Pikáns, pálinkás gyümölcsmártás desszertek mellé – Mirelitből is nagyon finom lesz

pgysz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zamatos mártás bármilyen bogyós gyümölcsből készülhet, darabosan és krémesre pürésítve is használható.

Érdemes a hűtőben házi készítésű gyümölcsmártást tartani, az egyszerűen összedobható finomsággal még a reggeli palacsinta is sokkal finomabb lesz, de húsételek mellé is remekül illik.

Aki szereti a különlegesebb, karakteresebb ízeket, annak érdemes pálinkával vagy likőrrel megbolondítania a szószt. A gyümölcsmártáshoz a cseresznyepálinka és a körtepálinka is remekül illik.

A házi készítésű mártás mirelit gyümölcsből készítve is tökéletes lesz. A finomság légmentesen zárt dobozban, a hűtőben egy hétig gond nélkül eláll.

Pálinkás gyümölcsmártás

pgymct

Hozzávalók 2 decihez:

  • 30 dekagramm mirelit bogyós gyümölcs (málna, áfonya, erdei mix)
  • 15 dekagramm cukor
  • 1 darab citrom (leve)
  • ízlés szerint gyümölcspálinka vagy likőr
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük magas falú edénybe a választott bogyós gyümölcsöt, öntsük rá a cukrot és a citrom facsart levét, majd kis láng felett forraljuk össze, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsmártás maradhat darabos, de pürésíthető is, ehhez a kihűlt gyümölcsöt robotgép vagy botmixer segítségével turmixoljuk pürés állagúra. A mártást érdemes átszűrni, ezután kell belekeverni ízlés szerint a pálinkát vagy a likőrt (pár evőkanál elég lesz). 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük