A 8 legfinomabb olasz tészta receptje: a spagettitől a cannelloniig
A legfinomabb és legváltozatosabb tésztákat az olaszok készítik. Sajttal, raguval, zöldségekkel is fantasztikusak, ráadásul a legtöbb gyors és olcsó.
Ez egy igazán üde és különleges olasz fogás, amelyhez csak néhány alapvető alapanyagra lesz szükséged. A recept érdekessége a töltelékbe reszelt citromhéj és a citromlé, ami egy friss és semmihez sem fogható ízhatást eredményez.
A siker érdekében bizonyosodj meg arról, hogy a töltelék eléggé pürés állagú, hiszen csak így tudod kényelmesen beletölteni a tésztarudakba. A töltelékhez szükséges cannellonik száma attól függően változhat, hogy mekkora mennyiséget töltesz egy-egy rúdba, azonban néhány darabos eltéréssel 20-ra számíts.
A forró olajon pirítsuk 5 percig az apróra vágott hagymát, a gombát és a zúzott fokhagymát.
A babkonzervet szűrjük le, és egy tálban pürésítsük egy krumplitörő segítségével. Kanalazzuk a hagymás keverékhez, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a megmosott spenótot, a citrom levét és a héját is. Pároljuk őket 5 percig, vagy addig, amíg a spenót megpuhul.
Adjuk hozzá a sörélesztőt és az apróra vágott bazsalikomot, keverjük össze, és kanalazzuk az egészet egy habzsákba. (Habzsák helyett egy erős uzsonnászacskó is megfelel.)
Adagoljuk a gombás tölteléket a tésztarudakba.
Ízlés szerint édesítsük a paradicsompassatát, majd a harmadát kenjük egy tepsi aljára (igény szerint kevés olajjal is megkenhetjük a tepsit). Fektessük rá a megtöltött cannellonit, majd öntsük rá a maradék paradicsomot.
Karikázzuk fel a paradicsomokat, és helyezzük el a szósz tetején. Ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre 35 perc alatt. Amint elkészült, azonnal tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu