Kiadós osztrák egytálétel hússal és krumplival: másnap is ugyanolyan finom
A gazdag egytálétel a tiroli konyha klasszikusa, mely a hétvégéről megmaradt főtt vagy sült húsból is készülhet.
A csirkehússal nehéz mellélőni, hisz mindenki szereti. A húsból sokféle finom ételt varázsolhatsz az asztalra, lehet az frissensült vagy valamilyen szaftosabb fogás, melyet tésztával, rizzsel vagy krumplival kínálhatsz.
A paradicsomos csirkecsíkokat egyszerű összedobni: ennek a fogásnak remekül áll, ha csípős, ezért chilipehellyel és chilipaprikával érdemes gazdagítani. Persze, ha nem rajongsz a tüzes aromáért, akkor egyszerűen hagyd ki, helyettük kaliforniai paprikával tedd izgalmasabbá. Ha utóbbi mellett döntesz, akkor csíkozd vékonyra és a hagyma hozzáadása után forgasd az ételhez.
A húst tetszés szerint csíkozzuk fel, majd sóval, borssal, chilipehellyel, 2 darab reszelt fokhagymával és az olajjal forgassuk egybe. Ezután fedjük le fóliával, és néhány órára vagy egy éjszakára helyezzük hűtőbe.
Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, majd dobjuk rá a csirkecsíkokat, és süssük 10-15 percig. Ezután szedjük ki, és tegyük félre a húst.
A hagymát vágjuk finomra vagy vékony szeletekre, majd dobjuk abba a serpenyőbe, amelyben a hús pirult. Ha szükséges, olajat is öntsünk alá. Miután a hagyma szépen összeesett, dobjuk rá a finomra aprított chilipaprikát és a maradék zúzott fokhagymát. Ezután keverjük hozzá a paradicsompassatát és az alaplét.
A húst tegyük a szószba, kóstoljuk meg, és fűszerezzük még sóval és borssal, ha szükséges.
Az ételt körülbelül főzzük 10-15 percig (ha szükséges, akkor tovább), végezetül finomra aprított petrezselymet is keverjünk hozzá.
A kész fogást sült krumplival vagy rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu