Fűszeres, paradicsomos csirkemell: könnyű, mégis laktató

Nyomtatás
paradicsomos-csirkemell-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fokhagymával és zöldfűszerekkel megbolondított paradicsomos csirkemell nem más, mint az olaszok Chicken Pizzaiolája.

Ez az egyik legfinomabb paradicsomos csirkemell, amit muszáj megkósolnia mindenkinek, aki rajong az olasz konyháért. A Pizzaiola egy paradicsomos és fokhagymás szósz neve, amit általában szárnyasokhoz, sőt borjúhoz is kínálnak, és az íze a pizzaszószra emlékeztet. Minden szakács szabadon megalkothatja a saját variációját, amelyben a zöldfűszerek különösen hangsúlyosak. 

A szósz tartalmazhat paprikát, gombát vagy akár kapribogyót, a tetejére pedig mozzarella is kerülhet. A csirkemellet serpenyőben is készítheted, hisz gyorsan átsül.

Paradicsomos csirkemell

olasz-paradicsomos-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 40 dkg kockázott paradicsom (konzerv)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot tegyük egy lábosba, keverjük össze az apróra vágott vöröshagymával, az átpréselt fokhagymával, a zöldfűszerekkel, és kis lángon főzzük 20 percig. 

A csirkemelleket vágjuk nagyobb, vékony szeletekre, és kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk-borsozzuk, és forgassuk lisztbe. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, majd süssük meg a szeletek mindkét oldalát. 

Öntsük a szószt a csirkemellre, szórjuk meg friss bazsalikommal, és tálalhatjuk is.  

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon