Fűszeres, paradicsomos szószban sült csirkemell: minél tovább pácolod, annál finomabb
A paradicsomos szószban sült fűszeres csirkemellhez különösen jól megy az olívabogyó.
Ez az egyik legfinomabb paradicsomos csirkemell, amit muszáj megkósolnia mindenkinek, aki rajong az olasz konyháért. A Pizzaiola egy paradicsomos és fokhagymás szósz neve, amit általában szárnyasokhoz, sőt borjúhoz is kínálnak, és az íze a pizzaszószra emlékeztet. Minden szakács szabadon megalkothatja a saját variációját, amelyben a zöldfűszerek különösen hangsúlyosak.
A szósz tartalmazhat paprikát, gombát vagy akár kapribogyót, a tetejére pedig mozzarella is kerülhet. A csirkemellet serpenyőben is készítheted, hisz gyorsan átsül.
A paradicsomot tegyük egy lábosba, keverjük össze az apróra vágott vöröshagymával, az átpréselt fokhagymával, a zöldfűszerekkel, és kis lángon főzzük 20 percig.
A csirkemelleket vágjuk nagyobb, vékony szeletekre, és kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk-borsozzuk, és forgassuk lisztbe. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, majd süssük meg a szeletek mindkét oldalát.
Öntsük a szószt a csirkemellre, szórjuk meg friss bazsalikommal, és tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu