Mennyei paradicsomos-mozzarellás csirkemell: omlós hús, olvadozó sajt

4
Nyomtatás
paradicsomos-mozzarellas-csirkemell-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fűszeres, szaftos csirkemell, a friss, lédús paradicsom és a mozzarella olyan ízharmóniát alkot, ami az ínyenceket is leveszi a lábáról.

A paradicsom és a mozzarella már sokszor biznyított együtt, elég csak a caprese salátát vagy a pizzát említeni. Sőt, a semlegesebb ízű csirkemellet is feldobják.

Az étel nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, így hétköznapi vacsorára is ideális, ugyanakkor olyan étvágygerjesztően néz ki, hogy nagyobb összejövetelen is megállja a helyét. A paradicsom finoman sül rá a fűszeres húsra, a sajt pedig lágyan omlik szét minden falatnál.

Tálalhatod friss salátával, párolt rizzsel, burgonyapürével vagy grillezett zöldségekkel. Egy kis balzsamecetes locsolás a tetején különlegesebbé teszi!

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell

paradicsomos-mozzarellas-csirkemell-receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só, bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem vagy snidling a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat mossuk meg, és papírtörlővel törölgessük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük be a zúzott fokhagymával és szórjuk meg oregánóval.

Egy serpenyőben, az olívaolajon oldalanként süssük elő 3-4 perc alatt, amíg színt kapnak, de még nem sülnek át teljesen.

A csirkemelleket fektessük egy zsiradékkal kikent hőálló tálba. Minden szeletre tegyünk paradicsomkarikákat, majd szórjunk a tetejükre reszelt mozzarellát.

Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 180 °C-on 35-40 percig. Ha a hús puha, a sajt szépen megolvadt és megpirult, vegyük ki a sütőből, és snidlinggel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon