
Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell sütőben sütve - Balzsamecetes szósszal lesz igazán finom
A paradicsom és a mozzarella balzsamecettel ízesítve nemcsak salátának finom, hanem a csirkemellel is jól harmonizál.
A paradicsom és a mozzarella már sokszor biznyított együtt, elég csak a caprese salátát vagy a pizzát említeni. Sőt, a semlegesebb ízű csirkemellet is feldobják.
Az étel nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, így hétköznapi vacsorára is ideális, ugyanakkor olyan étvágygerjesztően néz ki, hogy nagyobb összejövetelen is megállja a helyét. A paradicsom finoman sül rá a fűszeres húsra, a sajt pedig lágyan omlik szét minden falatnál.
Tálalhatod friss salátával, párolt rizzsel, burgonyapürével vagy grillezett zöldségekkel. Egy kis balzsamecetes locsolás a tetején különlegesebbé teszi!
A húsokat mossuk meg, és papírtörlővel törölgessük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük be a zúzott fokhagymával és szórjuk meg oregánóval.
Egy serpenyőben, az olívaolajon oldalanként süssük elő 3-4 perc alatt, amíg színt kapnak, de még nem sülnek át teljesen.
A csirkemelleket fektessük egy zsiradékkal kikent hőálló tálba. Minden szeletre tegyünk paradicsomkarikákat, majd szórjunk a tetejükre reszelt mozzarellát.
Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 180 °C-on 35-40 percig. Ha a hús puha, a sajt szépen megolvadt és megpirult, vegyük ki a sütőből, és snidlinggel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu