
Parmezános bundában sült vajpuha csirkemell: alig van vele munka

A hús omlós, fűszeres és szaftos, a bunda aranybarna és ropogós, csak szeretni lehet ezt a receptet.
A néha már unalmas csirkemellet a köbre emeli ez a különleges bunda és fűszerezés, a parmezán és a mandula ropogós, aranybarna kérget képeznek a külsején. Ha már parmezán, az olasz fűszerek sem hiányozhatnak a csirkéről, de a fokhagyma is hangsúlyos szereplő.
Hogy a hús igazán omlós legyen a ropogós bunda alatt, érdemes egy kis ideig állni hagyni a fűszeres tojásban, minél tovább marad benne, annál finomabb és puhább lesz. Ha nincs sok időd, 10 perc is elég neki, de lefedve akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted.
A csirkemell nagy előnye, hogy pillanatok alatt megsül, villámgyorsan isteni, ízletes ebédet tehetsz az asztalra.
-
2023-05-03 07:32:01
-
2023-04-30 09:28:01
-
2023-04-28 10:32:02
Parmezános sült csirkemell

Hozzávalók 4 darabhoz
Hús:
- 2 db csirkemellfilé
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 1 tk fokhagymapor
- ízlés szerint só, bors
Bunda:
- 2 db tojás
- 0.5 tk fokhagymapor
- 0.5 tk olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint só, bors
- 90 g parmezán
- 50 g őrölt mandula
Sütéshez:
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A csirkemellfilléket tisztítsuk meg, majd vágjuk hosszában félbe, hogy 4 szeletet kapjunk. Fűszerezzük őket az olasz fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Egy mélyebb, szélesebb tálban keverjük össze a tojásokat, a fokhagymaport, az olasz fűszerkeveréket, utána sózzuk, borsozzuk. Tegyük a tojásba a csirkemelleket, hagyjuk benne kb. 10-15 percig (de akár hűtőben egy egész éjszakát).
Közben egy laposabb tálban keverjük össze a reszelt parmezánt és az őrölt mandulát.
A csirkemelleket vegyük ki a tojásból, csöpögtessük le róluk a felesleget, majd forgassuk a parmezánba, alaposan nyomkodjuk rá.
Forrósítsunk egy tapadásmentes serpenyőben olajat és vajat. Tegyünk bele két szelet csirkemellet, majd kb. 4-4 percig süssük őket oldalanként, míg a panír aranybarna és ropogós nem lesz. Járjunk el így a másik két szelettel is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!