Parmezános bundában sült vajpuha csirkemell: alig van vele munka

parmezanos-csirkemell2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús omlós, fűszeres és szaftos, a bunda aranybarna és ropogós, csak szeretni lehet ezt a receptet.

A néha már unalmas csirkemellet a köbre emeli ez a különleges bunda és fűszerezés, a parmezán és a mandula ropogós, aranybarna kérget képeznek a külsején. Ha már parmezán, az olasz fűszerek sem hiányozhatnak a csirkéről, de a fokhagyma is hangsúlyos szereplő. 

Hogy a hús igazán omlós legyen a ropogós bunda alatt, érdemes egy kis ideig állni hagyni a fűszeres tojásban, minél tovább marad benne, annál finomabb és puhább lesz. Ha nincs sok időd, 10 perc is elég neki, de lefedve akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted.

A csirkemell nagy előnye, hogy pillanatok alatt megsül, villámgyorsan isteni, ízletes ebédet tehetsz az asztalra.

Parmezános sült csirkemell

parmezanos-csirkemell

Hozzávalók 4 darabhoz

Hús:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 1 tk fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors

Bunda:

  • 2 db tojás
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 0.5 tk olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só, bors
  • 90 g parmezán
  • 50 g őrölt mandula

Sütéshez:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilléket tisztítsuk meg, majd vágjuk hosszában félbe, hogy 4 szeletet kapjunk. Fűszerezzük őket az olasz fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.

Egy mélyebb, szélesebb tálban keverjük össze a tojásokat, a fokhagymaport, az olasz fűszerkeveréket, utána sózzuk, borsozzuk. Tegyük a tojásba a csirkemelleket, hagyjuk benne kb. 10-15 percig (de akár hűtőben egy egész éjszakát).

Közben egy laposabb tálban keverjük össze a reszelt parmezánt és az őrölt mandulát.

A csirkemelleket vegyük ki a tojásból, csöpögtessük le róluk a felesleget, majd forgassuk a parmezánba, alaposan nyomkodjuk rá.

Forrósítsunk egy tapadásmentes serpenyőben olajat és vajat. Tegyünk bele két szelet csirkemellet, majd kb. 4-4 percig süssük őket oldalanként, míg a panír aranybarna és ropogós nem lesz. Járjunk el így a másik két szelettel is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük