Krémes pestóba forgatott újkrumpli baconnel: könnyed főételként is megállja a helyét

újkrumplipesto2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha újkrumpli és a krémes pesto mellől nem hiányozhat a ropogós bacon, de akár még friss zöldségekkel is dúsíthatod.

A pestóba forgatott újkrumpli egyrészt nagyon izgalmas, ízekben gazdag fogás, másrészt nagyon egyszerűen és gyorsan készül, munka után is összedobhatod. Az alábbi recept különlegessége maga a pesto: nem a klasszikus, bazsalikomos változat az alapja - bár azzal is érdemes kipróbálni -, hanem egy spenótos, picit fanyar, savanykás verzió.

Ha krumplisaláta, az ecetes az egyik nagy kedvenc: éppen ezért a spenótos pestóból kimarad a parmezán, helyette vörösborecet kerül bele. A salátát friss spenótlevelekkel, de akár vékonyra szelt retekkel vagy zsenge borsóval is dúsíthatod, a ropogós bacont azonban nem érdemes kihagyni belőle.

Pestóba forgatott újkrumpli

újkruplipesto

Hozzávalók 4 személyre:

Alap:

  • 700 gramm újkrumpli
  • 5 szelet bacon
  • bébispenót (opcionális)

Pesto:

  • 200 gramm friss spenót
  • 90 gramm dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 gramm petrezselyem
  • 0.5 darab citrom leve
  • 80 milliliter olívaolaj
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • ízlés szerint
  • opcionális vörösborecet
Recept idők

Elkészítés:

A pesto hozzávalóit tegyük aprítógépbe, majd alaposan dolgozzuk össze, míg teljesen krémes nem lesz. Ha picit savanykásabbra készítenénk, adjunk hozzá 2-3 evőkanál vörösborecetet, érdemes vele kísérletezni, nagyon jól áll a krumplinak az ecetes ízvilág.

Az újkrumplit mossuk meg, dörzsöljük le a hártyaszerű héját, majd főzzük puhára sós, forrásban lévő vízben. Mikor belemegy a villa, szűrjük le, a nagyobb darabokat vágjuk félbe vagy negyedbe.

Tegyünk 5 evőkanál pestót a még meleg krumplira, majd alaposan keverjük vele össze.

A pestós krumplit fedjük le, majd tegyük a hűtőbe, míg összeérnek az ízek.

Közben a baconszeleteket süssük ropogósra egy serpenyőben. Ha kisült a zsírjuk, szedjük őket egy tányérra, majd vágjuk kis darabokra.

Tálalásnál szórjuk a bacont a krumplira, keverjük össze, ha szükséges, sózzuk. Aki szeretne, friss spenótleveleket is keverhet bele.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük