Krémes, sütőben sült krumplipüré: újramelegítve is ugyanolyan finom
Amennyire egyszerű köret a krumplipüré, annyira finom, ráadásul rengetegféleképpen újra lehet gondolni, sütőben sütve, sajttal keverve mennyei lesz.
A köretek palettáján az egyik legnagyobb kedvenc a krumplipüré, mely igazán ínycsiklandó, különleges változatokban is kipróbálható: ilyen a fokhagymával készült, zöldséges vagy szalonnás. Most egy újabb receptet mutatunk, amely rendkívül egyszerű, de fantasztikus. A püré pesztóval keverve kerül a tányérra.
A pesztós krumplipüré remek köret bármilyen hús mellé, de egy kis reszelt sajttal gazdagítva magában is jólesik, könnyű vacsorának tökéletes. Ha igazán ízletesen szeretnéd kínálni, akkor házilag dobd össze a pesztót.
A megtisztított burgonyát kockázzuk egyforma méretűre, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és törjük simára.
Keverjük hozzá a pesztót, forgassuk egybe.
A kész burgonyapürét kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu