Gyors, házi pesztós penne: tejszín teszi krémessé

4
Nyomtatás

Ha gyorsan elkészíthető, meleg vacsorát keresel, ami ínycsiklandó, és kezdőként sem fog ki rajtad, akkor próbáld ki ezt a pesztós pennét!

Ennek az ételnek a lelke a pesztó, egy aromás, friss, zöldfűszeres szósz, amelyet hagyományosan bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag, parmezán és olívaolaj keverékéből készítenek.

Mivel a pesztó mellé csak kevés más ízesítő kerül, ezért fontos, hogy minőségi alapanyagokat használj hozzá: a friss bazsalikom, a jó minőségű parmezán és az extraszűz olívaolaj mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy intenzív ízű szószt kapj.

Pesztós penne

Pesztos-penne

Hozzávalók 4 személyre

A pesztós szószhoz:

  • 1 csokor friss bazsalikom (csak a levelek)
  • 3 ek. olívaolaj
  • 25 g pirított fenyőmag
  • 3 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 tk.
  • 1 tk. bors
  • 150 ml tejszín

Az összeállításhoz:

  • 400 g penne
  • 50 g parmezán
  • 100 g koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a bazsalikomot és a szósz többi hozzávalóját turmixgépbe, és dolgozzuk selymesre.

A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki a csomagoláson szereplő leírás szerint, szűrjük le, és borítsuk hőálló tálba. Keverjük hozzá a szószt, reszeljük rá a parmezánt, ezután helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük a tetejét aranybarnára.

Tálalásnál adjuk hozzá a koktélparadicsomot, és ízlés szerint reszeljünk még rá parmezánt.

Fotók és videó: Borsos Dalma / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon