
Szuper szaftos sült csirkemell pestóval: illatos bazsalikom a szósz alapja
Akkor az igazi a pestós csirkemell, ha a szószt is magad készíted hozzá.
Ennek az ételnek a lelke a pesztó, egy aromás, friss, zöldfűszeres szósz, amelyet hagyományosan bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag, parmezán és olívaolaj keverékéből készítenek.
Mivel a pesztó mellé csak kevés más ízesítő kerül, ezért fontos, hogy minőségi alapanyagokat használj hozzá: a friss bazsalikom, a jó minőségű parmezán és az extraszűz olívaolaj mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy intenzív ízű szószt kapj.
Tegyük a bazsalikomot és a szósz többi hozzávalóját turmixgépbe, és dolgozzuk selymesre.
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki a csomagoláson szereplő leírás szerint, szűrjük le, és borítsuk hőálló tálba. Keverjük hozzá a szószt, reszeljük rá a parmezánt, ezután helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük a tetejét aranybarnára.
Tálalásnál adjuk hozzá a koktélparadicsomot, és ízlés szerint reszeljünk még rá parmezánt.
Fotók és videó: Borsos Dalma / Sóbors
@sobors.hu