Karcsúsító petrezselyemsaláta rostban gazdag bulgurral: jólesik a kánikulában

bulgursaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A libanoni receptet csak szeretni lehet, finom, tápláló, tele van vitaminnal, önmagában, de húsok mellé is tökéletes.

A diétába is beilleszthető ez az egyszerű petrezselyemsaláta, avagy a tabulé, nagyon könnyed, mégis laktató a bulgurnak köszönhetően. A petrezselyem nagyon egészséges, vízhajtó, ezáltal a veséket is tisztítja, érdemes gyakran, nagyobb mennyiségben fogyasztani.

Ebben a salátában egyértelműen a fűszernövény dominál, a bulgur és a paradicsom csak kiegészítő, ízesítő. A bulgurnak alapvetően nincs sok íze, de ha még melegen a dresszingbe forgatod, felveszi, magába szívja az aromákat. 

A petrezselyem mellé menta is kerül, de ha nem kedveled annyira a karakteres fűszert, nyugodtan csökkentsd picit a mennyiségét. 

Petrezselyemsaláta bulgurral

petrezselyemsaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 ek citromlé
  • 50 gramm bulgur
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 darab paradicsom
  • 2 szál zöldhagyma
  • 0.5 csokor mentalevél
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt készítsük el a csomagoláson írt instrukciók alapján. Ha nagyjából megpuhult, szűrjük le.

Az olívaolajat és a citromlevet keverjük össze, majd forgassuk bele a még meleg bulgurt, hagyjuk benne állni 10 percig.

Közben a zöldségeket készítsük elő: a paradicsomot mossuk meg, vágjuk egészen apró kockákra. A petrezselymet és a mentát aprítsuk össze. A zöldhagymát vágjuk karikákra.

Tegyük a zöldségeket egy tálba, majd adjuk hozzá a bulgurt a dresszinggel együtt. Sózzuk, borsozzuk, forgassuk egybe. Hidegen és melegen is kínálható.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük