![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pikáns, csípős, kelesztés nélküli kenyérke – A jalapeno paprika teszi izgalmassá
![jalapenos kenyérke](https://kep.index.hu/1/0/3042/30422/304221/30422183_2335755_bbfb34eb9b9a6e727fde03e81da174fd_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Mostanában nagy kedvenceim lettek a különböző ízesítésű kenyérkék, amelyek ráadásul kelesztés nélkül készülnek.
Ezek a kelesztés nélküli kenyérkék azért jók, mert nagyon hamar készen vannak, és főételek mellé is kínálhatjuk őket frissen, melegen. Óriási előnye, hogy nem kell keleszteni, hanem csak összekeverjük a tésztát, sütőbe tesszük, és egy óra múlva kész a friss, ropogós kenyér. A tésztájába bármilyen hangsúlyos ízű zöldséget vagy akár sajtot is tehetünk - az egyik kedvencem az olívás-sajtos kenyérke, de most úgy néz ki, hogy ez a jalapenós változat le fogja taszítani a trónról.
Ezt a kenyeret azoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset, nekem már a jalapeno szeletelésénél többször oda kellett figyelnem, hogy nehogy véletlenül megdörzsöljem a szemem. Attól függően, hogy mennyire szeretjük erősen, annyi paprikát tegyünk bele. Én most óvatos voltam, de lehet, hogy legközelebb teszek még bele egy keveset. A sajttal nem spóroltam, és bár az eredeti recept cheddart ír, én goudával kevertem.
A kenyérke önmagában is finom, de egzotikusabb levesek vagy raguk mellé is ehetjük. Én nem bírtam ki és még forrón ettem belőle pár szeletet, de még úgy sem feküdte meg a gyomrom.
Pikáns jalapenós kenyérke
![jalapenos kenyérke recept](https://kep.index.hu/1/0/3042/30422/304221/30422197_ff1c0d9c3970573bbb2e8ef3e7e0e267_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 280 gramm liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 darab tojás
- 60 gramm vaj
- 1.8 deciliter görög joghurt
- 2 evőkanál cukor
- 160 gramm cheddar sajt (reszelt)
- 1 darab jalapeno paprika
- 0.5 deciliter tej
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót keverjük össze egy edényben. Egy másik edényben keverjük össze a tojást, a joghurtot és a tejet. Olvasszuk fel a vajat, és keverjük a joghurtos masszához. Keverjük hozzá óvatosan a lisztes keverékhez. A sajtot reszeljük le, a jalapeno paprikát vágjuk egészen pici darabokra, majd ezeket is keverjük bele a tésztába.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát.
Addig süssük a kenyérkét, amíg a teteje megpirul, de tűpróbával is ellenőrizhetjük.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!