![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pikáns mustármártás: húsok pácolásához is tökéletes, de hot dogba is remek
![mmcover](https://kep.index.hu/1/0/3420/34203/342037/34203705_2619073_1f003575e8494b823e14f6c620147451_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A pikáns mártást bátran fogyaszthatjuk sült húsokra öntve, de még hot dogra is kerülhet.
Az erőteljes zamatú mustár megosztja az embereket, van, aki szereti, és van, aki nem rajong érte. Felhasználása sem túl kreatív, nálam egy időben csak azért volt mustár otthon, hogy a főtt vagy sült virsli mellé jó lesz majd, hátha valaki azt kívánja meg hozzá. A családom nem a mustár szeretetéről híres, egyedül apukámnak nincs vele baja, a jobb minőségű dijonit élteti, gyakran húsokat is pácol vele. Hogy bebizonyítsa mennyire nem unalmas a mustár, készített már vele pazar lakomát.
A mustármártásban az a legjobb, hogy nem csak kész sültekre vagy hot dogra lehet csorgatni, húsokat is pácolhatunk vele. Sokkal karakteresebb, puhább lesz az így készült sült.
Pikáns mustármártás
![mustármártásct](https://kep.index.hu/1/0/3420/34203/342036/34203687_c899b9bc75e1df900e25a02c74f61d14_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 dekagramm vaj
- 1 fej hagyma
- 1 deciliter fehérbor
- 3 deciliter alaplé (marha, csirke, zöldség)
- 1 deciliter tejszín
- 2 evőkanál mustár (dijoni)
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymát beletesszük és üvegesre pároljuk, ezután felöntjük a borral, az edény aljáról felkaparjuk a vajat, majd felöntjük az alaplével (ha nincs alaplé, ugyanannyi vizet és házi ételízesítő kockát használjunk), kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Utána felöntjük a tejszínnel, 2-3 percig főzzük, utána a mustárt is belekeverjük, sóval és borssal ízesítjük, tálalás előtt felmelegítjük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!