
Pikáns mustárszósz pofonegyszerűen – Húsokra és mártogatósnak is tökéletes
11
Nyomtatás

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet

Krémes, egyserpenyős citromos csirke: a parmezán a lelke

Bársonyos spárgakrémleves: a citromlétől lesz üde és friss

Felismered hozzávalók alapján a közkedvelt desszerteket? Kvízünkben tesztelheted!

Nagyon gyümölcsös epres limonádé: édes frissítő percek alatt
Mindössze néhány plusz hozzávalóval isteni szószt készíthetsz mustárból, amellyel számtalan ételt feldobhatsz.
A mustárszósz sokkal több, mint a sima mustár, selymesebb, teltebb ízű, bármilyen szendvicset tökéletessé tesz. De nemcsak kenyérre, hanem sült krumplira is teheted, pontosabban sütheted vele együtt.
Ha igazán tökéletes ízeket szeretnél, akkor a mustárt és a majonézt is készítsd házilag, de ha időhiányban szenvedsz, természetesen boltit is használhatsz. Ennek a szósznak fontos alkotóeleme a mustármag és a zsíros tejszín is.
Pikáns mustárszósz

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 evőkanál mustármag
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 120 milliliter majonéz (házi vagy bolti)
- 110 milliliter tejszín
- 120 milliliter mustár
Elkészítés:
A mustármagokat pirítsuk meg közepes lángon egy serpenyőben, addig, amíg pattogni nem kezdenek. Vigyázzunk, meg ne égjenek. Tegyük a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images