Pikáns pác saslikhoz: mézzel és mustárral készül

6
Nyomtatás
pikans-pac
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tombol a grillszezon, így érdemes beújítani néhány új pácreceptet. Ezúttal egy mézes, mustáros változatot mutatunk, ami szuperül passzol például a saslikhoz.

A grillezésben az a szép és vonzó, hogy a pác elkészítéséhez szinte bármilyen alapanyagot összemixelhetsz – persze, a jó ízlés határain belül –, majd egyszerűen csak beleforgatod a sütnivalót, és pár órára, vagy akár 1-2 napra is, beteszed a hűtőbe pácolódni.

Ez a mézes-mustáros pác rendkívül zamatos, és szuper ízt kölcsönöz majd a sasliknak, amitől a csirkemell egyszerre lesz édes és csípős is.

Pikáns pác

mezes-mustaros-pac

Hozzávalók 8 adaghoz

A páchoz:

  • 2 ek. repceolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g füstölt BBQ-szósz
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. dijoni mustár
  • 1 tk. szójaszósz
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 0.5 tk. őrölt gyömbér

A saslikhoz:

  • 2 kg csirkemellfilé (vagy más hús)
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A gyömbért hámozzuk meg és szintén aprítsuk fel.

A csirkemellfilét vágjuk akkora darabokra, hogy azok kényelmesen elférjenek a nyárson.

Melegítsünk fel 1 evőkanál repceolajat egy kis serpenyőben, közepes lángon.

Adjuk hozzá a fokhagymát és a vöröshagymát, majd időnként megkeverve dinszteljük, amíg üveges nem lesz (ez kb. 4-6 perc).

Ezután keverjük hozzá a BBQ-szószt, a mézet, a mustárt, a szójaszószt, a borsot és a gyömbért is.

A hőt mérsékeljük alacsonyra, majd időnként megkeverve főzzük össze őket. Ez újabb 4-5 perc. Ha elkészült, hagyjuk kb. 15 percig hűlni a pácot.

A csirkemellfiléket keverjük össze az elkészült páccal egy tálban vagy zárható tasakban, majd tegyük a hűtőbe legalább 2, de inkább 6-8 órára, hogy a pác át tudja járni a húst.

A pácolási idő elteltével a csirkét vegyük ki a pácból. A maradék pácot tegyük félre, mert a végén még szükségünk lesz rá.

Melegítsük elő a grillt közepesen magas hőfokra (200 fok körülre), a csirkét pedig tűzzük nyársra.

Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint, majd kenjük meg a maradék 1 evőkanál repceolajjal a nyársra húzott húsokat.

A nyársakat kezdjük el grillezni, időnként megforgatva azokat. A nyársak kb. 10-12 perc alatt sülnek át.

A végén még kenjük meg őket a maradék BBQ-szósszal, és süssük további 1-2 percig, így karamellizálva rá a szószt.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon