
Légies, tojásmentes piskóta: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
A puha piskótába nem kerül tojás, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. A sütiből pompás torta vagy rolád alkotható.
A titok a sütemény egyszerűségében rejlik. Szükség lesz egy jól bevált piskótareceptre, amit nyakon öntünk egy jó adag, meleg csokiöntettel. A tészta könnyű és levegős, az öntet pedig sűrű, krémes és nagyon kakaós.
Akár egy egyszerű hétköznapot dobnál fel vele, akár egy családi ebéd lezárásaként tálalnád, ez a süti mindig jó választás.
A receptet a piskóta elkészítésével kezdjük. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük fel habverő segítségével, majd amikor már kemény, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, és így habosítsuk tovább.
A sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport és az olajat, dolgozzuk csomómentesre.
Légies mozdulatokkal, óvatosan keverjük el a fehérjét a lisztes masszában. Vigyázzunk rá, hogy ne törjük össze a habot.
Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, ezután süssük puhára egy 22×24 cm-es tepsiben, 160 fokon 40-45 perc alatt. Ha elkészült, ne vegyük ki egyből a sütőből, mert össze fog esni, hagyjuk 5-10 percig még ott nyitott ajtónál.
A csokipudinghoz rakjunk fel 300 ml tejet forrni. Ez idő alatt keverjük csomómentesre a pudingport, a cukrot és a maradék tejet. Ha felforrt a tej, öntsük bele a kikevert pudingport, és főzzük lassú lángon további 2 percig.
A piskótából vágjunk nagyobb kockákat, és öntsük le a meleg csokoládépudinggal.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu