Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

1
Nyomtatás
Piskóta csokiöntettel cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a klasszikus desszert a gyermekkor ízeit idézi fel, eszünkbe jut a menzás és a mamaféle piskóta receptje.

A titok a sütemény egyszerűségében rejlik. Szükség lesz egy jól bevált piskótareceptre, amit nyakon öntünk egy jó adag, meleg csokiöntettel. A tészta könnyű és levegős, az öntet pedig sűrű, krémes és nagyon kakaós.

Akár egy egyszerű hétköznapot dobnál fel vele, akár egy családi ebéd lezárásaként tálalnád, ez a süti mindig jó választás.

Piskóta csokiöntettel

csokis-piskota

Hozzávalók 22 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Tészta:

  • 7 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor

Csokiöntet:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A receptet a piskóta elkészítésével kezdjük. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük fel habverő segítségével, majd amikor már kemény, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, és így habosítsuk tovább.

A sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport és az olajat, dolgozzuk csomómentesre.

Légies mozdulatokkal, óvatosan keverjük el a fehérjét a lisztes masszában. Vigyázzunk rá, hogy ne törjük össze a habot. 

Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, ezután süssük puhára egy 22×24 cm-es tepsiben, 160 fokon 40-45 perc alatt. Ha elkészült, ne vegyük ki egyből a sütőből, mert össze fog esni, hagyjuk 5-10 percig még ott nyitott ajtónál.

A csokipudinghoz rakjunk fel 300 ml tejet forrni. Ez idő alatt keverjük csomómentesre a pudingport, a cukrot és a maradék tejet. Ha felforrt a tej, öntsük bele a kikevert pudingport, és főzzük lassú lángon további 2 percig. 

A piskótából vágjunk nagyobb kockákat, és öntsük le a meleg csokoládépudinggal. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon