Légies, tojásmentes piskóta: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes

Tojásmentes piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha piskótába nem kerül tojás, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. A sütiből pompás torta vagy rolád alkotható.

A piskótát mindenki szereti, sok változatban kipróbálható, lehet az olajos, vajas, joghurtos, tojásos vagy épp tojás nélküli. A piskóta akkor tökéletes, ha légies, szép magasra megemelkedik. A tökéletes textúráért a tojás a felelős, ám ha valaki érzékeny az alapanyagra, vagy egyszerűen elfogyott, akkor sem kell kétségbe esni. A puha, szaftos piskóta szerencsére tojás nélkül is készülhet, helyette sütőpor, szódabikarbóna és citromlé járul hozzá a magas tésztához.

A masszát megsütheted tortaformába vagy tepsibe simítva is. Bármilyen édes töltelékkel tökéletes, cifrázd bátran, egyszerű, mégis nagyszerű desszertet alkothatsz belőle.

Tojásmentes piskóta

Tojásmentes piskóta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl víz
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát és a sütőport. Ezután a vizet, olajat és a citromlevet is keverjük hozzá, majd simítsuk sütőpapírral bélelt, 20-22 centis tortaformába a masszát.

A piskótát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni. Minél nagyobb formát használunk, annál kevesebb idő kell neki.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük