Légies, tojásmentes piskóta: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes

Tojásmentes piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha piskótába nem kerül tojás, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. A sütiből pompás torta vagy rolád alkotható.

A piskótát mindenki szereti, sok változatban kipróbálható, lehet az olajos, vajas, joghurtos, tojásos vagy épp tojás nélküli. A piskóta akkor tökéletes, ha légies, szép magasra megemelkedik. A tökéletes textúráért a tojás a felelős, ám ha valaki érzékeny az alapanyagra, vagy egyszerűen elfogyott, akkor sem kell kétségbe esni. A puha, szaftos piskóta szerencsére tojás nélkül is készülhet, helyette sütőpor, szódabikarbóna és citromlé járul hozzá a magas tésztához.

A masszát megsütheted tortaformába vagy tepsibe simítva is. Bármilyen édes töltelékkel tökéletes, cifrázd bátran, egyszerű, mégis nagyszerű desszertet alkothatsz belőle.

Tojásmentes piskóta

Tojásmentes piskóta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl víz
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát és a sütőport. Ezután a vizet, olajat és a citromlevet is keverjük hozzá, majd simítsuk sütőpapírral bélelt, 20-22 centis tortaformába a masszát.

A piskótát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni. Minél nagyobb formát használunk, annál kevesebb idő kell neki.

Fotó: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük