Így készül a tökéletes kakaós piskóta: rolád és torta is készülhet belőle

Puha kakaós piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ legegyszerűbben összedobható kakaóspiskóta-receptjét mutatjuk, mely ellenállhatatlanul finom és puha. Bátran készíthetsz belőle tortát vagy piskótatekercset.

A piskótát öröm magában falatozni, ha pedig szeretnéd, akkor álmodd tovább. Csodaszép torta, rolád vagy más mutatós sütemény készülhet belőle. Sok piskóta száraz, de nem ez, finom és szaftos a tészta, sosem okoz csalódást!

Mi készüljön belőle?

A kakaós piskóta bármilyen közepes méretű formában megsüthető, és még muffinformában is kipróbálhatod. Érdemes Fekete-erdő, lúdláb vagy csokitorta alapjának használni. Bármilyen krém jól áll neki: légy kreatív, engedd szabadjára a fantáziádat, és alkoss belőle egy fantasztikus tortát. Gazdagítsd friss gyümölcsökkel, ehető díszekkel, bármivel, amit jónak vélsz.

Puha kakaós piskóta

Puha kakaós piskóta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. Ezután a tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, utána az olvasztott vajat is adjuk hozzá.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sóval, sütőporral és kakaóval. Ezután a tojássárgás keverékkel keverjük egybe, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is forgassuk hozzá.

A masszát bármilyen közepes méretű formába simítva megsüthetjük (mi most 24 centiméteres tortaformát használtunk). 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.

A kakaós piskóta így is finom, de szórhatunk rá porcukrot, vagy készítsünk belőle tortát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük