Így készül a tökéletes kakaós piskóta: rolád és torta is készülhet belőle
A világ legegyszerűbben összedobható kakaóspiskóta-receptjét mutatjuk, mely ellenállhatatlanul finom és puha. Bátran készíthetsz belőle tortát vagy piskótatekercset.
A piskótát öröm magában falatozni, ha pedig szeretnéd, akkor álmodd tovább. Csodaszép torta, rolád vagy más mutatós sütemény készülhet belőle. Sok piskóta száraz, de nem ez, finom és szaftos a tészta, sosem okoz csalódást!
Mi készüljön belőle?
A kakaós piskóta bármilyen közepes méretű formában megsüthető, és még muffinformában is kipróbálhatod. Érdemes Fekete-erdő, lúdláb vagy csokitorta alapjának használni. Bármilyen krém jól áll neki: légy kreatív, engedd szabadjára a fantáziádat, és alkoss belőle egy fantasztikus tortát. Gazdagítsd friss gyümölcsökkel, ehető díszekkel, bármivel, amit jónak vélsz.
Puha kakaós piskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. Ezután a tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, utána az olvasztott vajat is adjuk hozzá.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sóval, sütőporral és kakaóval. Ezután a tojássárgás keverékkel keverjük egybe, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is forgassuk hozzá.
A masszát bármilyen közepes méretű formába simítva megsüthetjük (mi most 24 centiméteres tortaformát használtunk). 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
A kakaós piskóta így is finom, de szórhatunk rá porcukrot, vagy készítsünk belőle tortát.
-
2024-04-21 08:36:01
-
2024-04-16 10:16:01
-
2024-03-24 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!