Mutatós és mennyei pisztáciás tiramisu: eredeti olasz recept alapján

2
Nyomtatás
Pisztáciás tiramisu cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A jól ismert olasz desszert pisztáciával felturbózva készül. Csodaszép és nagyon finom édesség, amit gyorsan eltüntet majd a család.

A tiramisu a világ egyik legkedveltebb süteménye, az olasz konyha mascarponés, kávés finomsága, mely mindenki rabul ejt. A klasszikus receptet most kicsit feldobtuk, pisztácia varázsolja különlegesebbé.

Így is lehet!

A recept tojással készül, de helyette habtejszínnel is összedobható a finomság. A kávét a lehető legegyszerűbben elkészítve ajánljuk, de ha igazi olasz kávéélményre vágysz, akkor kotyogósban főzz le egy adagot, abba mártsd a babapiskótát. A desszert még izgalmasabbá tehető, ha a rétegek közé is kerül darált pisztácia!

Pisztáciás tiramisu

Pisztáciás tiramisu ct

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 250 ml tej
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 4 darab tojás
  • 500 g mascarpone
  • 150 g porcukor
  • 100 g pisztáciakrém
  • 500 g babapiskóta
  • 100 g pisztácia
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsük fel, majd keverjük hozzá a kávét.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett keverjük habosra. A tojásfehérjét vízgőz felett verjük kemény habbá.

A tojássárgájához keverjük hozzá a mascarponét és a pisztáciakrémet. Ezután óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.

Összeállítás:

Vegyünk elő egy edényt, tepsit vagy jénait (bármilyen formát, amit jónak vélünk). A babapiskótát forgassuk a tejes kávéba, majd rakjuk a formába. Ennek a tetejére simítsuk a mascarponés krém felét. Ezután a maradék babapiskótákat is mártsuk a tejes kávéba, és helyezzük a krémrétegre. Végül a megmaradt krémmel zárjuk.

A tiramisut fóliázzuk le, majd tegyük hűtőbe 3-4 órára.

A pisztáciát daráljuk le és szórjuk a tiramisu tetejére.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon