Elképesztően finom tiramisugolyó: villámgyorsan kész a kávés kedvenc
A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje, melyet gyerekjáték elkészíteni, főleg akkor, ha ezt a változatot próbálod ki.
A tiramisu a világ egyik legkedveltebb süteménye, az olasz konyha mascarponés, kávés finomsága, mely mindenki rabul ejt. A klasszikus receptet most kicsit feldobtuk, pisztácia varázsolja különlegesebbé.
A recept tojással készül, de helyette habtejszínnel is összedobható a finomság. A kávét a lehető legegyszerűbben elkészítve ajánljuk, de ha igazi olasz kávéélményre vágysz, akkor kotyogósban főzz le egy adagot, abba mártsd a babapiskótát. A desszert még izgalmasabbá tehető, ha a rétegek közé is kerül darált pisztácia!
A tejet melegítsük fel, majd keverjük hozzá a kávét.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett keverjük habosra. A tojásfehérjét vízgőz felett verjük kemény habbá.
A tojássárgájához keverjük hozzá a mascarponét és a pisztáciakrémet. Ezután óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy edényt, tepsit vagy jénait (bármilyen formát, amit jónak vélünk). A babapiskótát forgassuk a tejes kávéba, majd rakjuk a formába. Ennek a tetejére simítsuk a mascarponés krém felét. Ezután a maradék babapiskótákat is mártsuk a tejes kávéba, és helyezzük a krémrétegre. Végül a megmaradt krémmel zárjuk.
A tiramisut fóliázzuk le, majd tegyük hűtőbe 3-4 órára.
A pisztáciát daráljuk le és szórjuk a tiramisu tetejére.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu