Szaftos és nagyon sajtos pizzás csiga: gazdag töltelékkel készítve a legfinomabb
Vigyázat, ez a pizzás csiga elképesztően gyorsan fogy - ha van kutyusod vagy macskád, állítsd őrnek a konyhaajtóba, hátha elkergeti a dézsmálókat.
A leveles tészta szuper találmány, melyből édes és sós finomságok is gyárthatók. A sós változatok közül az egyik legnagyobb kedvenc a pizzás csiga, amit rúd formájában is érdemes elkészíteni.
A pizzás rúd bármilyen töltelékkel összedobható: a receptben sonkát használtunk, de szalámival is kipróbálható, és persze más finomságokat is használhatsz. A pizzás rúd pont olyan finom, mint a csiga, viszont ez sokkal alkalmasabb a csomagolásra, remekül elfér az uzsonnásdobozban. A finomság elkészítéséhez érdemes házi pizzaszószt használni, de ha nincs kedved, időd paradicsomos szószt készíteni, akkor boltban szerezd be.
Az egyik leveles tésztát hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki. Ezután kenjük meg pizzaszósszal, majd helyezzük rá a sonkát, és szórjuk meg reszelt sajttal.
A másik leveles tésztát is hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki ugyanakkorára, majd borítsuk rá a másik tésztára.
A tésztát vágjuk tetszőleges méretű rudakra, majd sorakoztassuk a pizzás tésztát sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu