Babos burger gazdagon: fél órán belül kész a szaftos pogácsa
Húsmentes napokon nincs is jobb egy babos burgernél: a pogácsa szaftos, fűszeres, és a fehérjemennyiségről is gondoskodik.
Ez a szaftos burger télen-nyáron megállja a helyét, hiszen ugyanolyan jólesik a grillszezonban, mint a hideg januári napokon. Az elkészítése gyerekjáték, hiszen a pác bekeverése és a gomba megsütése csak perceket vesz igénybe, maga a pácolás pedig nem igényel felügyeletet, így azalatt elkészítheted a hamburger többi részét.
A pác egy szójaszószalapú keverék, amelybe olyan ízesítők kerülnek, mint a paprika, az oregánó, a juharszirup és a paradicsompüré, az i-re pedig a folyékony füst teszi fel a pontot. Ezzel bármikor grillhangulatot csempészhetsz a konyhádba.
A gombákat tisztítsuk meg, vágjuk le a száraikat, és tegyük félre.
Egy lapos tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, majd minden oldalukon alaposan kenjük be vele a gombafejeket. Helyezzük őket a maradék pácba, és 15 percig hagyjuk marinálódni.
Hevítsünk fel egy grillserpenyőt (vagy grillrácsot), és kenjük le vékonyan olajjal. Helyezzük bele a gombákat, és oldalanként süssük 3 percig. Szedjük tányérra, és még egyszer kenjük be őket a páccal.
Tetszés szerint állítsuk össze a hamburgert: használjunk hozzá salátalevelet, felkarikázott paradicsomot és hagymát, és a szószokról se feledkezzünk meg. Ez a karamellizált hagymás szósz, a házi hamburgerszósz vagy az avokádókrém is nagyon jól áll ennek az összeállításnak.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu