Füstös portobelloburger: a gomba gazdag páctól mennyei

10
Nyomtatás
Portobello-burger
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nem eszel húst, de a hamburgerről azért nem szeretnél lemondani, akkor dobd a buciba ezt a szaftos portobello gombát: a wow-élmény garantált!

Ez a szaftos burger télen-nyáron megállja a helyét, hiszen ugyanolyan jólesik a grillszezonban, mint a hideg januári napokon. Az elkészítése gyerekjáték, hiszen a pác bekeverése és a gomba megsütése csak perceket vesz igénybe, maga a pácolás pedig nem igényel felügyeletet, így azalatt elkészítheted a hamburger többi részét.

A pác egy szójaszószalapú keverék, amelybe olyan ízesítők kerülnek, mint a paprika, az oregánó, a juharszirup és a paradicsompüré, az i-re pedig a folyékony füst teszi fel a pontot. Ezzel bármikor grillhangulatot csempészhetsz a konyhádba.

Portobelloburger

Portobello-burger-c

Hozzávalók 4 darabhoz

A burgerhez:

  • 4 nagy portobello gomba
  • 4 db hamburgerbuci
  • 4 főre tetszőleges hamburgerszósz, saláta, paradicsom, hagyma, savanyú uborka

A páchoz:

  • 50 ml szójaszósz
  • 1 tk. paprika
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 0.5 tk. szárított oregánó
  • 5 csepp folyékony füst
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsuk meg, vágjuk le a száraikat, és tegyük félre. 

Egy lapos tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, majd minden oldalukon alaposan kenjük be vele a gombafejeket. Helyezzük őket a maradék pácba, és 15 percig hagyjuk marinálódni. 

Hevítsünk fel egy grillserpenyőt (vagy grillrácsot), és kenjük le vékonyan olajjal. Helyezzük bele a gombákat, és oldalanként süssük 3 percig. Szedjük tányérra, és még egyszer kenjük be őket a páccal. 

Tetszés szerint állítsuk össze a hamburgert: használjunk hozzá salátalevelet, felkarikázott paradicsomot és hagymát, és a szószokról se feledkezzünk meg. Ez a karamellizált hagymás szósz, a házi hamburgerszósz vagy az avokádókrém is nagyon jól áll ennek az összeállításnak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon