
Mennyei cukkinikenyér kevert tésztából: egyszerű és nagyon finom
A cukkinikenyér a bizonyíték rá, hogy a legfinomabb sütik és a zöldségek nem is állnak túl messze egymástól.
Ez a puha, csokis cukkinikenyér az egyik legjobb kompromisszum, ha finom, mégis egészséges desszertet ennél. A banánkenyérhez hasonlóan egy kevert tésztás süteményről van szó, az apróra reszelt cukkini pedig belesül a masszába.
Mivel a cukkininek semleges az íze, nem kell amiatt aggódnod, hogy zöldségízű lesz a desszerted: a sok kakaó és csokoládé miatt egyébként sem tudna érvényesülni, inkább csak azt a célt szolgálja, hogy a tészta hidratáltabb és rostban gazdag legyen.
Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, só).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat (olaj, kókuszital, vaníliakivonat, citromlé, banán, cukkini), majd keverjük a lisztes alaphoz.
Dolgozzuk bele a csokichipset is, majd öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába, és 175 fokra előmelegített sütőben süssük készre 55-60 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk 10 percig a tepsiben hűlni, majd vegyük ki belőle, és teljes kihűlés után szeleteljük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu