
Szereted a szaftos pulled porkot? Készítsd el gombából!
Ugyanolyan finom lesz, mint a húsos verzió, fűszerekkel és BBQ-szósszal egybeforgatva ízekben gazdag és izgalmas lesz a gomba.
Ez a fogás a pulled pork, azaz tépett sertés mintájára készül, így felhasználási lehetőségei is nagyon hasonlóak. Az eredeti recepttel ellentétben azonban ez nem hússal, hanem egy különleges alapanyagból, a jackfruitból készül. A sárgás színű gyümölcs a hús rostjaihoz hasonlóan szálkásra téphető szét, így látványban és állagban nagyon hasonló eredmény érhető el vele.
Ha nem tudsz beszerezni jackfruitot, akkor laskagombával is helyettesítheted. Tisztítás után tépkedd a gombát vékony csíkokra, vágd tetszőleges méretűre, majd folytasd az elkészítést a leírás szerint. Az elkészült alapot pakold szendvicsbe, hamburgerbe, pitába, esetleg tortillába, és fogyaszd tetszőleges zöldségekkel, öntetekkel.
Szűrjük le a jackfruitot, papírtörlővel töröljük szárazra, majd kézzel vagy egy villával zúzzuk vékony csíkokra. Adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, és pár percre tegyük félre, hogy jól átjárják az ízek.
Közben készítsük el a BBQ-szószt az ebben a receptben szereplő leírás szerint. Tegyük félre.
Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és az apróra vágott jalapeñót, és pirítsuk további egy percig.
Keverjük hozzá a jackfruitot, és pirítsuk 3-4 percig, vagy amíg el nem kezd színt kapni.
Adjuk hozzá a BBQ-szószt, és alacsony hőfokon, fedő alatt rotyogtassuk 10 percig. Szükség szerint 2-3 evőkanál vízzel hígíthatjuk. Vegyük le a tűzről, és tetszés szerint fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu