Szereted a szaftos pulled porkot? Készítsd el gombából!
Ugyanolyan finom lesz, mint a húsos verzió, fűszerekkel és BBQ-szósszal egybeforgatva ízekben gazdag és izgalmas lesz a gomba.
Itt a január, és vele együtt a veganuár! Ha kipróbálnád a kihívást, vagy csak szimplán tartanál pár húsmentes napot, ezzel a recepttel kezdd! A fűszeres gomba elképesztően finom lesz, és tökéletesen helyettesíti a húst, nem fogod hiányolni.
Hogy olyan legyen, mint a pulled pork, vagyis a tépett hús, laskagombával dolgozz, azt villa segítségével könnyedén szálaira szedheted, és utána már csak fűszerezned és sütnöd kell. Első körben érdemes a sütőbe tolni, majd utána még serpenyőben is megpirítani, BBQ-szósszal egybeforgatni: ebből, ha teheted, házit használj, úgy még finomabb lesz a végeredmény.
Tépett gomba
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g laskagomba (vagy ördögszekérgomba)
- 2 ek olaj
- 1 tk füstölt paprika
- ízlés szerint só
- 0.25 tk chilipehely
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl BBQ-szósz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A laskagombákat tisztítsuk meg a földtől, majd itassuk fel róluk a nedvességet. Két villa segítségével szedjük szálaira a gomba szárát, a kalapját vágjuk vékony csíkokra.
Tegyük egy tálba, locsoljuk meg az olaj felével, szórjuk rá a fűszereket és a reszelt fokhagymát, majd forgassuk egybe.
Oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd toljuk a sütőbe 20 percre, míg picit megpirulnak a szélei.
A maradék olajat öntsük egy serpenyőbe, forrósítsuk fel. Dobjuk rá a gombát, majd öntsük rá a BBQ-szószt. 3-5 percig pirítsuk így is a gombát, míg a szósz mindenhol bevonja és még picit pirul.
Rögtön kínáljuk.
-
2020-02-24 10:36:03
-
2019-11-28 10:16:01
-
2019-11-25 07:52:15
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!