Laktató quinoás szivárványsaláta: ebédként is helytáll

2
Nyomtatás
Quinoas-szivarvanysalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a saláta amilyen gyors, olyan finom és tartalmas: az alapja a rostban gazdag quinoa, és mellé sok színes zöldséget is belepakolhatsz.

Ha kedveled a gyors és egyszerűen készülő, mégis finom és tartalmas fogásokat, akkor ez a saláta sem fog csalódást okozni. Az alapja a rostban és ásványi anyagokban gazdag quinoa, ezt egészítik ki a friss, roppanós zöldségek, ráadásként pedig edamame is kerül az összeállításba, így a fehérje is biztosított.

Az étel a quinoának köszönhetően gluténmentes, és növényi étrendbe is beilleszthető. Egyszerre nagyobb adagot is elkészíthetsz belőle, hiszen hűtőben jól tárolható, és akár 3-4 napig is fogyasztható.

Quinoás szivárványsaláta

Quinoas-szivarvanysalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 g quinoa
  • 200 g lila káposzta vékony csíkokra vágva
  • 100 g edamame megpárolva
  • 1 fej lila hagyma vékony csíkokra vágva
  • 1 közepes sárgarépa vékony csíkokra vágva
  • 1 db piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1 kis konzerves kukorica
  • 3 ek. olívaolaj
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 ek. friss citromlé
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát folyó víznél alaposan öblítsük át, majd főzzük meg az itt leírt módon. Hagyjuk kissé hűlni, majd tegyük salátástálba, és adjuk hozzá a zöldségeket (lila káposzta, edamame, lila hagyma, sárgarépa, kaliforniai paprika, kukorica).

Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a citrom levét és reszelt héját, majd öntsük a salátára, és óvatosan forgassuk össze.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de lehűtve is nagyon finom.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon