Csökkenti az étvágyat és tele van rostokkal: így készül reggeli, ebéd és vacsora quinoából
A quinoa szuperegészséges növény, amiből pillanatok alatt lehet reggelit, ebédet vagy akár vacsorát varázsolni.
Ha kedveled a gyors és egyszerűen készülő, mégis finom és tartalmas fogásokat, akkor ez a saláta sem fog csalódást okozni. Az alapja a rostban és ásványi anyagokban gazdag quinoa, ezt egészítik ki a friss, roppanós zöldségek, ráadásként pedig edamame is kerül az összeállításba, így a fehérje is biztosított.
Az étel a quinoának köszönhetően gluténmentes, és növényi étrendbe is beilleszthető. Egyszerre nagyobb adagot is elkészíthetsz belőle, hiszen hűtőben jól tárolható, és akár 3-4 napig is fogyasztható.
A quinoát folyó víznél alaposan öblítsük át, majd főzzük meg az itt leírt módon. Hagyjuk kissé hűlni, majd tegyük salátástálba, és adjuk hozzá a zöldségeket (lila káposzta, edamame, lila hagyma, sárgarépa, kaliforniai paprika, kukorica).
Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a citrom levét és reszelt héját, majd öntsük a salátára, és óvatosan forgassuk össze.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de lehűtve is nagyon finom.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu