A 10 legfinomabb rakottas receptje: nagy adagban készülnek és másnap is finomak
Az egyszerű, pár perc alatt összedobható receptektől kezdve az összetettebb, klasszikus rakottasokig mindent megtalálsz az alábbi válogatásban.
A bolognai sok gyermek és persze felnőtt kedvenc étele. A klasszikus receptet érdemes továbbálmodni, itt-ott kicsit változtatni rajta. Mi most sok sajttal megszórva toltuk a sütőbe, a végeredmény pedig fantasztikus lett!
A rakott bolognai laktató étel, mely másnap, újramelegítve is mennyei. Az ellenállhatatlan fogás finom sertés-, marha-, csirke- vagy pulykahúsból készítve, a tésztából is válassz ízlésednek megfelelően. Ha szeretnéd, készítsd el spagettiből, pennéből vagy makaróniból. A sajton nem érdemes spórolni, ha pedig lehetőséged van rá, friss fűszernövényeket használj az ízesítésnél, úgy sokkal pompásabb.
A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint, de még csak félpuhára.
Az olajat hevítsük fel és dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, dinszteljük üvegesre. Ezután a darált húst is adjuk hozzá és pirítsuk a húst fehéredésig, közben fűszerezzük sóval és borssal. A jól lepirított húst öntsük fel paradicsompassatával és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, füstölt paprikát, oregánót és bazsalikomot. A ragut főzzük 35-40 percig, közben keverjük át, ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá.
Amikor elkészült, a főtt tésztával forgassuk egybe, majd simítsuk tepsibe a húsos tésztát.
A tészta tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg a sajt szépen ráolvad.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu