Illatos, színes rámen sok zöldséggel és csirkével: nagyon laktató az ázsiai fogás

rtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tradicionális ázsiai tésztát nem csak levesbetétként érdemes fogyasztani, szaftos ragukkal egybeforgatva is fantasztikus.

A rámenről a tartalmas ázsiai leves ugrik be mindenkinek, amit zacskós formában is be lehet szerezni, persze nem lehet összehasonlítani a házi készítésű változattal. Igaz, a csomagos verzió pillanatok alatt elkészül, de érdemes felturbózni, úgy sokkal finomabb lesz.

A rámentészta felhasználására több lehetőséged is van, ha ledarálod, csirkemellcsíkokat forgathatsz bele, majd olajban kisütheted a húst. Ha pedig szereted a szaftos, minden jóval megpakolt ragukat, pörköltféléket, akkor feltétlen próbáld ki őket rámentésztával.

Rámen hússal és zöldségekkel

rtct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 ml szójaszósz
  • 1 evőkanál gyömbér (reszelt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál chilipehely
  • só és bors ízlés szerint
  • 40 dkg csirkehús
  • olaj szükség szerint
  • 400 g rámentészta
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 20 dkg gomba
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 250 ml alaplé
Recept idők

Elkészítés:

A szójaszószt öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a gyömbért, reszelt fokhagymát, szezámolajat, cukrot, chilipelyhet, sót és borsot, az alapanyagokat keverjük össze.

A csirkehúst kockázzuk fel, majd a szójaszószos keverékkel forgassuk egybe, lefedve tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek átjárják.

A húst forró olajos serpenyőben (2-3 evőkanál) pirítsuk, majd tegyük félre.

A hagymát vágjuk finomra, a brokkolit szedjük rózsáira, a gombát szeleteljük fel, a kaliforniai paprikát vágjuk fel ízlés szerint.

A brokkolit főzzük meg lobogó vízben 5-8 perc alatt.

A hagymát, gombát, kaliforniai paprikát pirítsuk meg, mikor puha, öntsük fel alaplével, tegyük bele a tésztát, 5-8 percig főzzük fedő alatt, néha keverjük meg. Mikor elkészült, forgassuk hozzá a brokkolit és a húst, még melegen tálaljuk az ételt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük