![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Illatos, színes rámen sok zöldséggel és csirkével: nagyon laktató az ázsiai fogás
![rtcover](https://kep.index.hu/1/0/4074/40741/407411/40741143_3108885_80f4098ac807adb873e7130e089f4c40_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tradicionális ázsiai tésztát nem csak levesbetétként érdemes fogyasztani, szaftos ragukkal egybeforgatva is fantasztikus.
A rámenről a tartalmas ázsiai leves ugrik be mindenkinek, amit zacskós formában is be lehet szerezni, persze nem lehet összehasonlítani a házi készítésű változattal. Igaz, a csomagos verzió pillanatok alatt elkészül, de érdemes felturbózni, úgy sokkal finomabb lesz.
A rámentészta felhasználására több lehetőséged is van, ha ledarálod, csirkemellcsíkokat forgathatsz bele, majd olajban kisütheted a húst. Ha pedig szereted a szaftos, minden jóval megpakolt ragukat, pörköltféléket, akkor feltétlen próbáld ki őket rámentésztával.
Rámen hússal és zöldségekkel
![rtct](https://kep.index.hu/1/0/4074/40741/407412/40741207_00b3f5cc5f0af7da7efd92bb09ed531d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 80 ml szójaszósz
- 1 evőkanál gyömbér (reszelt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál chilipehely
- só és bors ízlés szerint
- 40 dkg csirkehús
- olaj szükség szerint
- 400 g rámentészta
- 1 fej hagyma
- 1 fej brokkoli
- 20 dkg gomba
- 1 darab kaliforniai paprika
- 250 ml alaplé
Elkészítés:
A szójaszószt öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a gyömbért, reszelt fokhagymát, szezámolajat, cukrot, chilipelyhet, sót és borsot, az alapanyagokat keverjük össze.
A csirkehúst kockázzuk fel, majd a szójaszószos keverékkel forgassuk egybe, lefedve tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek átjárják.
A húst forró olajos serpenyőben (2-3 evőkanál) pirítsuk, majd tegyük félre.
A hagymát vágjuk finomra, a brokkolit szedjük rózsáira, a gombát szeleteljük fel, a kaliforniai paprikát vágjuk fel ízlés szerint.
A brokkolit főzzük meg lobogó vízben 5-8 perc alatt.
A hagymát, gombát, kaliforniai paprikát pirítsuk meg, mikor puha, öntsük fel alaplével, tegyük bele a tésztát, 5-8 percig főzzük fedő alatt, néha keverjük meg. Mikor elkészült, forgassuk hozzá a brokkolit és a húst, még melegen tálaljuk az ételt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!