
Ropogós, szezámmagos rántott csirkecsíkok – Körettel, de mártogatóssal is finom
A rántott csirkénél csak egy finomabb étel van, a szezámmagos bundába forgatott csirkecsíkok, ami még ropogósabb lesz, mint a hagyományos változat.
Van az úgy, hogy megkívánunk egy egyszerű, mégis nagyszerű klasszikus fogást! Ez alkalommal sincs ez másként, ugyanis egy ropogós panírban sült, rántott csirkemellreceptet mutatunk, amely mellé krumplisaláta lesz a kísérő.
A húshoz és a salátához is egyszerű hozzávalók kellenek csak, az ízélmény pedig megfizethetetlen lesz, ahogy a ropogós bundájú csirkemell és a krémes, lila hagymás, tejfölös-majonézes krumpli találkoznak.
A salátához hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockákra, majd egy közepes méretű lábasban forraljunk fel sós vizet, és főzzük benne puhára.
A lila hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony karikára. Ezután, amíg fő a krumpli, áztassuk be a hagymakarikákat vízbe, hogy veszítsen egy kicsit az erejéből.
A megfőtt krumplit szűrjük le, majd tegyük bele egy nagy tálba. Adjuk hozzá a lila hagymát, a tejfölt, a majonézt, a mustárt, és facsarjuk bele a fél citrom levét is. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük meg, és alaposan keverjük össze az összes hozzávalót.
Amint kész, tegyük be fél órára a hűtőbe.
Készítsük el a rántott csirkemellet.
A húst mossuk meg, majd papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet. Ha vastag a hús, felezzük meg a hosszanti oldalával párhuzamosan.
Sózzuk be minden oldalukat és tegyük félre, amíg előkészítjük a panírozás hozzávalóit.
Készítsünk ki 3 tányért. Az egyikbe kerül a liszt, a másikba a tojás enyhén felverve, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa.
A besózott csirkemelleket egyesével forgassuk meg először a lisztben, utána a tojásban, végül pedig a morzsában.
Egy közepes méretű serpenyőben vagy magas falú lábasban melegítsük fel az olajat, és közepes lángon, oldalanként 5-7 perc alatt süssük őket aranybarnára.
A kisült húsokat tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja róla, majd tegyük tányérra, szedjünk mellé krumplisalátát, és már tálalhatjuk is.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu