Aranybarnára sült, rántott csirkemell: tejfölös krumplisaláta kerül mellé

3
Nyomtatás

A rántott csirke igazi klasszikus fogás a magyar konyhában, amit mi mással is lehetne megfejelni, ha nem egy finom, ízekben gazdag krumplisalátával? Mindkettőnek mutatjuk a receptjét!

Van az úgy, hogy megkívánunk egy egyszerű, mégis nagyszerű klasszikus fogást! Ez alkalommal sincs ez másként, ugyanis egy ropogós panírban sült, rántott csirkemellreceptet mutatunk, amely mellé krumplisaláta lesz a kísérő.

A húshoz és a salátához is egyszerű hozzávalók kellenek csak, az ízélmény pedig megfizethetetlen lesz, ahogy a ropogós bundájú csirkemell és a krémes, lila hagymás, tejfölös-majonézes krumpli találkoznak.

Rántott csirkemell krumplisalátával

ropogos-rantott-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 0.5 kg csirkemell
  • 1 db tojás
  • 4 ek. finomliszt
  • 5 ek. zsemlemorzsa
  • bors
  • 0.5 l étolaj

A salátához:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db lila hagyma
  • 150 g tejföl
  • 100 g majonéz
  • 50 g mustár
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A salátához hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockákra, majd egy közepes méretű lábasban forraljunk fel sós vizet, és főzzük benne puhára.

A lila hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony karikára. Ezután, amíg fő a krumpli, áztassuk be a hagymakarikákat vízbe, hogy veszítsen egy kicsit az erejéből.

A megfőtt krumplit szűrjük le, majd tegyük bele egy nagy tálba. Adjuk hozzá a lila hagymát, a tejfölt, a majonézt, a mustárt, és facsarjuk bele a fél citrom levét is. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük meg, és alaposan keverjük össze az összes hozzávalót.

Amint kész, tegyük be fél órára a hűtőbe.

Készítsük el a rántott csirkemellet.

A húst mossuk meg, majd papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet. Ha vastag a hús, felezzük meg a hosszanti oldalával párhuzamosan.

Sózzuk be minden oldalukat és tegyük félre, amíg előkészítjük a panírozás hozzávalóit.

Készítsünk ki 3 tányért. Az egyikbe kerül a liszt, a másikba a tojás enyhén felverve, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa.

A besózott csirkemelleket egyesével forgassuk meg először a lisztben, utána a tojásban, végül pedig a morzsában.

Egy közepes méretű serpenyőben vagy magas falú lábasban melegítsük fel az olajat, és közepes lángon, oldalanként 5-7 perc alatt süssük őket aranybarnára.

A kisült húsokat tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja róla, majd tegyük tányérra, szedjünk mellé krumplisalátát, és már tálalhatjuk is.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon