Sajttal töltött, rántott hagymakarika – A nyúlós sajttól még finomabb lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rántott hagyma még izgalmasabb lesz, ha sajtot is sütsz bele, a belsejében finoman megolvad.
A rántott hagymakarikáról először talán a pepecselős munka juthat az eszedbe, ami nem alaptalan, de ha megvan a módszer, akkor egyáltalán nem időigényesebb, mint egy hagyományos panírban készült étel.
Ha szereted ezeket a falatkákat, akkor a gombával is próbáld ki, amelyet kicsit fűszeresebb bundában panírozz és mártogatóssal kínálj. A zöldségek közül a karfiol is csodás alapanyag, de ha nem paníroznád, akkor parmezános bundában is készítheted. A rántott hagymakarikákat pedig sörtésztában is sütheted.
Ha pedig gondolsz egy merészet, készítsd el ezt a receptet, ahol a hagymakarika között olvadt sajt lapul. A sajt megolvad a sütésnél, izgalmas textúrát ad az ételnek.
Rántott hagymakarika sajttal töltve
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 fej vöröshagyma (nagy)
- 3 szelet sajt (gouda)
- 120 gramm liszt
- 2 darab tojás
- 120 gramm zsemlemorzsa
- sütéshez olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk a szokásosnál vastagabb karikákra. A két külső réteget tegyük félre, a többire most nincs szükség. A szeletelt sajtból vágjunk hosszában keskeny csíkokat. A két réteg közé szépen egyengessük be a sajtcsíkokat. Tegyük be a hagymakarikákat a mélyhűtőbe fél órára. Addig készítsük el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat.
A hagymakarikákat panírozzuk be. Ahhoz, hogy a bunda ne essen le a sütésnél, figyeljünk arra, hogy a panírozásnál rázzuk le a felesleges lisztet, mielőtt a tojásba forgatnánk. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd kicsit vegyük lejjebb a hőmérsékletet és süssük meg mindkét oldalukat 2-3 perc alatt, amíg a bunda szép színt nem kap. Ilyenkor a hagyma is kellően megpuhul, de nem lesz túl puha sem.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors