Egy közepes méretű tálban keverjük össze a pankomorzsát, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a hagymaport, a Cayenne-borsot és a sót.
Egy kisebb tálban verjük fel enyhén a tojást.
Az air fryert melegítsük elő 185 fokra.
A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, és mossuk le őket folyó víz alatt. Csepegtessük le mindet papírtörlőn.
Ezután mártsuk bele egyesével a felvert tojásba, majd borítsuk be a pankomorzsás keverékkel.
Tegyük tányérra a bepanírozott karfiolrózsákat.
Locsoljuk meg a karfiolokat óvatosan olívaolajjal, majd tegyük őket egymás mellé az air fryerbe, egy rétegben, ne zsúfoltan!
Ha szükséges, több adagban süssük ki a karfiolokat.
A sütési idő kb. 10-14 perc, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
A kész karfiolokat szedjük tányérra, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tegyünk melléjük néhány szelet citromot és kínáljunk hozzá tartármártást.