
Reggeli sok fehérjével és kevés kalóriával: rántotta cottage cheese-zel

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
Bármennyire is elhanyagolom, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Persze lehet azt mondani, hogy nincs idő vagy nem vagyok éhes, de az egész napunkat meghatározza, hogy eszünk-e reggel vagy sem.
Több év után megfigyeltem magamon, hogy ha sósat eszem reggelire, akkor délben még nem bolondulok meg az éhségtől. Egy sima sonkás-sajtos szendvics is szuper napindító, de a legjobban a tojásos ételeket szeretem.
Ha jobban belegondolunk, egy rántottát sem sokkal több idő elkészíteni, mint bekeverni egy kis müzlit a tejbe, mégis tovább érezzük magunkat jóllakottnak, és nem mellesleg több tápanyagot is viszünk be a szervezetünkbe.
Mi a különbség a cottage cheese és a túró között?
A cottage cheese nagy kedvencem. Kinézetre hasonlít a túróra, de joghurtosabb az ízvilága. A túróval ellentétben a cottage cheese friss sajt, amelyet nem erjesztenek és nem érlelnek. A benne található kis gömböcskék a készítése során állnak össze. Natúr és különféle zöldfűszeres ízesítésekben lehet kapni, valamint zsírszegény és zsírosabb változatban is létezik. A ricotta egyrészt kitűnő fehérjeforrás, másrészt nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúrához is kiváló.
Ez a recept egy villámgyors reggeli, egy egyszerű tojásrántotta cottage cheese-zel és egy kis zölddel, például újhagymával fűszerezve. Természetesen vacsorára is nyugodtan fogyasztható.
Rántotta cottage cheese-zel

Hozzávalók 2 adaghoz
- 4 darab tojás
- 100 gramm cottage cheese
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális újhagyma
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel egy kis tejjel és sóval. A cottage cheese-t keverjük össze borssal és az apróra vágott újhagymával - a zöldjét is vágjuk bele. Olvasszunk meg egy kis vajat egy serpenyőben, majd öntsük rá a tojást, és pár perc múlva keverjük bele a cottage cheese-t. Forgassuk össze, vegyük le a tűzről, zöldségekkel tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors