Reggeli sok fehérjével és kevés kalóriával: rántotta cottage cheese-zel

cottage-es rántotta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bármennyire is elhanyagolom, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Persze lehet azt mondani, hogy nincs idő vagy nem vagyok éhes, de az egész napunkat meghatározza, hogy eszünk-e reggel vagy sem.

Több év után megfigyeltem magamon, hogy ha sósat eszem reggelire, akkor délben még nem bolondulok meg az éhségtől. Egy sima sonkás-sajtos szendvics is szuper napindító, de a legjobban a tojásos ételeket szeretem.

Ha jobban belegondolunk, egy rántottát sem sokkal több idő elkészíteni, mint bekeverni egy kis müzlit a tejbe, mégis tovább érezzük magunkat jóllakottnak, és nem mellesleg több tápanyagot is viszünk be a szervezetünkbe. 

Mi a különbség a cottage cheese és a túró között?

A cottage cheese nagy kedvencem. Kinézetre hasonlít a túróra, de joghurtosabb az ízvilága. A túróval ellentétben a cottage cheese friss sajt, amelyet nem erjesztenek és nem érlelnek. A benne található kis gömböcskék a készítése során állnak össze. Natúr és különféle zöldfűszeres ízesítésekben lehet kapni, valamint zsírszegény és zsírosabb változatban is létezik. A ricotta egyrészt kitűnő fehérjeforrás, másrészt nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúrához is kiváló. 

Ez a recept egy villámgyors reggeli, egy egyszerű tojásrántotta cottage cheese-zel és egy kis zölddel, például újhagymával fűszerezve. Természetesen vacsorára is nyugodtan fogyasztható. 

Rántotta cottage cheese-zel

cottage-es rántotta recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 darab tojás
  • 100 gramm cottage cheese
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • opcionális újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel egy kis tejjel és sóval. A cottage cheese-t keverjük össze borssal és az apróra vágott újhagymával - a zöldjét is vágjuk bele. Olvasszunk meg egy kis vajat egy serpenyőben, majd öntsük rá a tojást, és pár perc múlva keverjük bele a cottage cheese-t. Forgassuk össze, vegyük le a tűzről, zöldségekkel tálaljuk.

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Ezt is szeretjük