Roppanós morzsasüti rebarbarával - Kellemesen fanyar és édes desszert

rebarbarás morzsasüti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vidám színű, tavaszi zöldséget valójában gyümölcsként kezeli mindenki, nem véletlenül, isteni sütik készülnek rebarbarával.

Kellemesen savanykás ízű tavaszi zöldség a rebarbara, amelynek kora nyárig tart a szezonja. A szárát fogyasztják, általában süteménybe sütik, de készülhet belőle kompót, sőt, lekvár is, de nyersen is ehető. Tele van vitaminnal, élelmi rostokkal és a kalóriatartalma is alacsony.

Ha süteményt sütsz belőle, de túl savanykásnak, fanyarnak találod az ízét, akkor keverj hozzá epret is, főleg, hogy a szezonjuk is szinte egybeesik. Ez a két alapanyag ebben a pitében is tökéletesen kiegészíti egymást.

Az alábbi morzsasüti a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető édessége, a roppanós tésztához nagyon jól illik a puha rebarbara. 

Rebarbarás morzsasütemény

rebarbarás morzsasüti recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 400 gramm rebarbara
  • 150 gramm kristálycukor
  • 0.5 kávéskanál
  • 90 gramm zabpehely (nagy szemű)
  • 60 gramm barna cukor
  • 40 gramm liszt
  • 60 gramm vaj (olvasztott)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 

A rebarbarát vágjuk össze, majd keverjük hozzá a kristálycukrot és a sót. Hagyjuk pihenni 30 percet, néha forgassunk össze. Kanalazzuk egy 28 centiméter átmérőjű piteformába. 

A zabpelyhet, a barna cukrot, a lisztet és a vajat morzsoljuk össze, majd oszlassuk el a rebarbarán. Süssük 45 percig. 

Ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük