![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Roppanós morzsasüti rebarbarával - Kellemesen fanyar és édes desszert
![rebarbarás morzsasüti cover](https://kep.index.hu/1/0/3766/37664/376641/37664145_2874553_a81299e3921eaf924d672a4c9d4f113c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A vidám színű, tavaszi zöldséget valójában gyümölcsként kezeli mindenki, nem véletlenül, isteni sütik készülnek rebarbarával.
Kellemesen savanykás ízű tavaszi zöldség a rebarbara, amelynek kora nyárig tart a szezonja. A szárát fogyasztják, általában süteménybe sütik, de készülhet belőle kompót, sőt, lekvár is, de nyersen is ehető. Tele van vitaminnal, élelmi rostokkal és a kalóriatartalma is alacsony.
Ha süteményt sütsz belőle, de túl savanykásnak, fanyarnak találod az ízét, akkor keverj hozzá epret is, főleg, hogy a szezonjuk is szinte egybeesik. Ez a két alapanyag ebben a pitében is tökéletesen kiegészíti egymást.
Az alábbi morzsasüti a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető édessége, a roppanós tésztához nagyon jól illik a puha rebarbara.
Rebarbarás morzsasütemény
![rebarbarás morzsasüti recept](https://kep.index.hu/1/0/3766/37664/376643/37664321_bfb2a84018c84f750796fc04ee16f2cd_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 400 gramm rebarbara
- 150 gramm kristálycukor
- 0.5 kávéskanál só
- 90 gramm zabpehely (nagy szemű)
- 60 gramm barna cukor
- 40 gramm liszt
- 60 gramm vaj (olvasztott)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A rebarbarát vágjuk össze, majd keverjük hozzá a kristálycukrot és a sót. Hagyjuk pihenni 30 percet, néha forgassunk össze. Kanalazzuk egy 28 centiméter átmérőjű piteformába.
A zabpelyhet, a barna cukrot, a lisztet és a vajat morzsoljuk össze, majd oszlassuk el a rebarbarán. Süssük 45 percig.
Ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!