Fűszeres, sütőtökös tészta: tejszínes-sajtos szószba kerül a sütőtök
Ha a sütőtökkrémlevesbe kevesebb folyadékot, több tejszínt és plusz parmezánt teszünk, máris készen van az egyik legfinomabb tésztaszósz.
Ez a szaftos, répás sütőtökragu valóban egyszerűen, kevés munkával elkészíthető, így tökéletes a rohanós hétköznapokra, amikor egy tartalmas és ízletes ételre vágysz!
A sütőtököt érdemes minél többször beiktatni az étrendbe, hisz magas rost- és A-vitamin-tartalmának köszönhetően immunerősítő, emellett gyulladáscsökkentő hatású, míg a répa antioxidánsokban gazdag, és édes ízt kölcsönöz az ételnek. A ragu egyszerű fűszerezésének hála minden alapanyag természetes íze érvényesül, de ha szeretnéd, fokozhatod az ízeket egy kis reszelt gyömbérrel.
A zöldségragu kiváló önmagában, friss kenyérrel, de tálalhatod kuszkusszal, bulgurral, rizzsel vagy akár tészta mellé is.
A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk hasonló nagyságú darabokra.
Hevítsünk egy evőkanál olajat egy lábosban, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a sütőtököt, a krumplit és a répát, majd kevergetve süssük egy-két percig a zöldségeket. Fűszerezzük kakukkfűvel és kurkumával.
Öntsük rá az alaplevet, és közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket, körülbelül 25-30 perc alatt.
Mikor minden puha, kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közvetlenül tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu