Szaftos, répás sütőtökragu: gyors, könnyű és finom

3
Nyomtatás
repas-sutotokos-ragu-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A répás-sütőtökös ragu gazdag íze és a zöldségek krémes textúrája kényezteti az ízlelőbimbókat.

Ez a szaftos, répás sütőtökragu valóban egyszerűen, kevés munkával elkészíthető, így tökéletes a rohanós hétköznapokra, amikor egy tartalmas és ízletes ételre vágysz!

A sütőtököt érdemes minél többször beiktatni az étrendbe, hisz magas rost- és A-vitamin-tartalmának köszönhetően immunerősítő, emellett gyulladáscsökkentő hatású, míg a répa antioxidánsokban gazdag, és édes ízt kölcsönöz az ételnek. A ragu egyszerű fűszerezésének hála minden alapanyag természetes íze érvényesül, de ha szeretnéd, fokozhatod az ízeket egy kis reszelt gyömbérrel.

A zöldségragu kiváló önmagában, friss kenyérrel, de tálalhatod kuszkusszal, bulgurral, rizzsel vagy akár tészta mellé is.

Répás sütőtökragu

repas-sutotokragu-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sütőtök
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál friss vagy szárított kakukkfű
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk hasonló nagyságú darabokra. 

Hevítsünk egy evőkanál olajat egy lábosban, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a sütőtököt, a krumplit és a répát, majd kevergetve süssük egy-két percig a zöldségeket. Fűszerezzük kakukkfűvel és kurkumával.

Öntsük rá az alaplevet, és közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket, körülbelül 25-30 perc alatt.

Mikor minden puha, kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közvetlenül tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon