
Illatos, körtés-fahéjas pufi palacsinta: habkönnyű a tésztája
Légies és puha az illatos, fahéjas tészta, amit karamellizált körte dob fel, ettől lesz különleges és mennyei.
A répatorta egy egyszerű és klasszikus sütemény, azonban reggelire talán túlzás lenne. Ám ha találunk egy alternatívát, mint amilyen a répatorta-palacsinta is, mindjárt jobban hangzik! Palacsintát enni reggelire egyáltalán nem megvetendő, sőt.
Variációnkban minden benne van, ami egy hagyományos répatortából sem maradhat ki, mindössze a formája lesz más. Olyan fűszerekkel készül, mint a fahéj, a szegfűszeg, a szerecsendió, és persze a reszelt répáról sem feledkeztünk meg.
A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük le.
Tegyük bele egy nagy tálba a lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd alaposan keverjük össze.
Egy kisebb tálban verjük fel a tojást és adjuk hozzá a tejet, majd keverjük hozzá a palacsintatészta száraz hozzávalóihoz. Végezetül keverjük bele a reszelt sárgarépát is.
Egy palacsintasütő serpenyőbe tegyünk egy teáskanál olajat. Forrósítsuk fel, majd merőkanállal adagoljuk bele a palacsintatésztát.
Oldalanként, közepes vagy magas lángon süssük a palacsintát kb. 1-2 percig, majd fordítsuk meg. Amikor szép aranybarnára sül minden oldala, a palacsinta el is készült.
A kész palacsintákat juharsziruppal kínáljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu