Fűszeres répatorta másként: készíts belőle pufi palacsintát

2
Nyomtatás
repatortas-palacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Bűnös élvezetnek tűnhet répatortát enni reggelire, azonban ha palacsinta formájában próbálod ki, máris más megvilágításba kerül a történet.

A répatorta egy egyszerű és klasszikus sütemény, azonban reggelire talán túlzás lenne. Ám ha találunk egy alternatívát, mint amilyen a répatorta-palacsinta is, mindjárt jobban hangzik! Palacsintát enni reggelire egyáltalán nem megvetendő, sőt.

Variációnkban minden benne van, ami egy hagyományos répatortából sem maradhat ki, mindössze a formája lesz más. Olyan fűszerekkel készül, mint a fahéj, a szegfűszeg, a szerecsendió, és persze a reszelt répáról sem feledkeztünk meg.

Répatorta-palacsinta

repatortas-palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 250 g búzaliszt
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 0.25 tk. őrölt szerecsendió
  • 0.25 kk. őrölt szegfűszeg
  • 2 db tojás
  • 250 ml tej
  • 120 g reszelt sárgarépa
  • a sütéshez olaj
  • a tálaláshoz juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük le.

Tegyük bele egy nagy tálba a lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd alaposan keverjük össze.

Egy kisebb tálban verjük fel a tojást és adjuk hozzá a tejet, majd keverjük hozzá a palacsintatészta száraz hozzávalóihoz. Végezetül keverjük bele a reszelt sárgarépát is.

Egy palacsintasütő serpenyőbe tegyünk egy teáskanál olajat. Forrósítsuk fel, majd merőkanállal adagoljuk bele a palacsintatésztát.

Oldalanként, közepes vagy magas lángon süssük a palacsintát kb. 1-2 percig, majd fordítsuk meg. Amikor szép aranybarnára sül minden oldala, a palacsinta el is készült.

A kész palacsintákat juharsziruppal kínáljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon